spq Opublikowano 22 Maja 2022 #1 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 Mój nowy kocioł gazowy Saunier Duval ma wyłączone ogrzewanie i jest ustawiony w trybie Eco, a czasami pstryka jak chciałby się odpalić i załącza się pompa na jakąś chwilę. Czy to jest normalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BORA Opublikowano 22 Maja 2022 #2 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 U mnie w normalnej pracy ogrzewania CO gdy kocioł ma kilkugodzinny przestój jak i w trybie OFF ( ochrona przeciw zamarzaniu ), czyli zaprogramowany w regulatorze pokojowym przestój, co jakiś czas również uruchamia się pompa na kilka sekund. To normalne, zapobiega zastaniu się wirnika jak również przetlacza trochę wody w zladzie co zapobiega zamarznieciu. Ja posiadam Vaillanta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterchmiel1 Opublikowano 22 Maja 2022 #3 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 Potwierdzam. Też mam Vaillanta i pompa się uruchamia co jakiś czas w trybie letnim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vps1 Opublikowano 22 Maja 2022 #4 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 @spq Mało używasz ciepłej wody 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spq Opublikowano 23 Maja 2022 Autor #5 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 Dzięki za odpowiedzi🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.