bartekkr Opublikowano 10 Maja 2022 #1 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2022 Witam. Problem ze sterownikiem ST-976. Mianowicie CWU ustawione na 50 st, histereza 10 st. W trybie pompy równolegle działa dobrze a po przejściu w tryb letni cały czas grzeje CWU 50-52 st, w ogóle nie działa histereza. W instrukcji pisze ze w trybie letnim grzeje Cwu od wartości startowej pomp ale ustawiłem na 40 st i dalej nic. Z góry dziękuję za podpowiedzi co zrobić aby grzać w trybie letnim z uwzględnieniem histerezy. Dziękuję I pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilal Opublikowano 11 Maja 2022 #2 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 Witaj Tryb letni- dodatkowo aktywuj w menu instalatora - "funkcje rozpalania". Sterownik będzie brał pod uwagę histereze CWU, a nie histereze kotła. Warto sprawdzić czy aktywna jest też "pompa CWU LATO". Całą nadwyżkę z kotła odda na CWU. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekkr Opublikowano 11 Maja 2022 Autor #3 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 Przeszukałem wszystkie ustawienia i niestety nigdzie nie znalazłem żadnych z tych ustawien. Ani funkcji rozpalania ani pompy cwu lato. Mam wersję oprogramowania 2.6.4. A jeśli kociol odpalalby sie od histerezy CWU to byłoby super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilal Opublikowano 11 Maja 2022 #4 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 Tryb letni powinien tak pracować. Ja u siebie tak mam, też TECH tylko, że pod DEFRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekkr Opublikowano 11 Maja 2022 Autor #5 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 No właśnie a ja mam pod palnik z Venmy i może jest jakaś okrojona wersja.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilal Opublikowano 11 Maja 2022 #6 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 Napisz/zadzwoń do serwisu. Moim zdaniem przy trybie letnim kociołek powinien pracować tak jak opisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekkr Opublikowano 14 Maja 2022 Autor #7 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2022 Opanowane. U mnie nazywa się to tryb eco, wystarczyło załączyć. Teraz grzeje wode do 50 st, przebija do 52, jak zejdzie do 49 to robi kolejne grzanie żeby zrzucić temp z kotła i załaczy sie ponownie od histerezy CWU. Dziękuję I pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilal Opublikowano 14 Maja 2022 #8 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2022 👍 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.