GrzegorzSG Opublikowano 6 Maja 2022 #1 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2022 Witam... Może ktoś coś wie o grzejnikach płytowych aluminiowych Electroluxa. Jaką mają moc przy wymiarach 1600x550. Chcę kupić używki, dlatego pytam. A sprzedający nie pamięta mocy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzSG Opublikowano 8 Maja 2022 Autor #2 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 Widzę że nikt nie wie za dużo, o grzejnikach płytowych aluminiowych. A co gdybym porównał je, z np 20 żeberkami aluminiowymi. Rozmiar podobny materiał ten sam, może moc grzewcza też była by podobna. Co myślicie? I jeszcze jedno pytanie z innej beczki. Można wykorzystać wyjście na termometr w kotle, na zbiornik wyrównawczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemyslaw85 Opublikowano 8 Maja 2022 #3 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 A jakaś dokumentację tego grzejnika to widzisz w necie? Mi się nie udało znaleźć.Widzę jedynie oferty sprzedaży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sambor Opublikowano 8 Maja 2022 #4 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 Czy masz fot tego grzejnika ? Rozmiar 550 to wymiar po całości, czy rozstaw rur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzSG Opublikowano 9 Maja 2022 Autor #5 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 1600x550 to wymiar całego grzejnika, rozstaw otworów do przyłącza jest 500. Fotki wrzuciłem, z opisu to model EP0522 tylko że w sieci nic nie mogę znaleźć. A chce wymienić stare fafiry w gospodarczych które nie grzeją tak jak powinny, dlatego patrzę za używkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vps1 Opublikowano 14 Maja 2022 #6 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2022 550 to wymiar grzejników przeznaczonych do "renowacji" wymiana żeliwnych na stalowe płytowe. Ten wygląda mi na jednopłytowy "11". Przykładowa moc z PURMO typ 11 550x1600 1510W przy 75/65/20, typ 22 550x1600 2546W przy 75/65/20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzSG Opublikowano 14 Maja 2022 Autor #7 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2022 Grzejniki kupione, i to nie są płytowe. Tylko tak wyglądają. Grzejnik jest skonstruowany z rur aluminiowych w kształcie drabiny. A do szczebli z rur, są dospawane aluminiowe płytki. Dlatego grzejnik wygląda jak płytowy. A wydaje mi się że bliżej mu do żeberkowego, tylko nie ma możliwości zmiany rozmiaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.