Attor Opublikowano 28 Marca 2022 #1 Opublikowano 28 Marca 2022 (edytowane) Witam Od dwóch dni na Piecu Vaillant wyświetla błąd F.22 biorąc pod uwage manometr ewidentnie jest zbyt niskie ciśnienei wody w układzie (około 0.2bar). Przejrzałem praktycznie wszystkie filmiki na YT pokazujące rozwiązanie tego problemu i niestety każdy z przedstawionych rozwiązań był dokonywany na piecach posiadających 2zawory wbudowane w piec. Niestety u mnie jest tylko jedno pokrętło i nie za bardzo wiem którym (drugim) zaworem wpuścić wodę do układu. w załączniku zdjęcia pieca Edytowane 29 Marca 2022 przez Ryszard Dodano prefiks Cytuj
sambor Opublikowano 28 Marca 2022 #2 Opublikowano 28 Marca 2022 Wodę dopuszcza się zaworem pokazanym na fot poniżej - 2 warunki - zimny kocioł otwarte wszystkie grzejniki Po osiągnięciu 0,8bar ewentualnie odpowietrzyć grzejniki Cytuj
Attor Opublikowano 28 Marca 2022 Autor #3 Opublikowano 28 Marca 2022 Dzięki Sambor za odpowiedź niestety lub stety z samego rana próbowałem tak jak mówiłeś (Grzejniki ustawione na maxa oraz kocioł zimny) Zawór przekręciłem pionowo i niestety nadal bez jakichkolwiek efektów. dla tego pomyślałem, że gdziś jest ukryty drugi zawór umożliwiający wpuszczenie wody do układu. Problem rozwiązany Dziękuje za pomoc Cytuj
xBlady Opublikowano Niedziela o 21:32 #4 Opublikowano Niedziela o 21:32 Hej! Mam dokładnie ten sam problem, jak go rozwiązałeś? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi