kaz Opublikowano 27 Marca 2022 #1 Opublikowano 27 Marca 2022 Sterownik RC310. Po wyłączeniu ogrzewania w menu: Źródła ciepła > Ogrzewanie, pompka pracuje przez cały czas. Czekałem 1,5 godziny - nie wyłączyła się. Czas wybiegu pompy ustawiony na 3 min. Na sterowniku pokazuje przekreślony kaloryfer. Czy coś trzeba gdzieś jeszcze coś zmienić? - proszę o pomoc. Cytuj
pudz1988 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 #2 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Może masz wł w ustawieniach pompy (menu serwisowe) funkcję komfortu. Cytuj
kaz Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Autor #3 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Nie znalazłam w menu serwisowym RC310 takiej pozycji. Cytuj
pudz1988 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 #4 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Poszukaj w menu serwisowym na piecu. Jest na 100% bo sam się tymi ustawieniami bawiłem Na sterowniku menu serwisoweDane kotła, tryb załączania pompy i tam masz Cytuj
kaz Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Autor #5 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 (edytowane) Na kotle tryb komfortowy jest ale dotyczy to tylko CWU która też jest wyłączona - przekreślona ikonka. w kotle menu L.3 > 3-CA ustawione 1 (eco) W sterowniku nie mam takiego menu - jest tylko czas wybiegu pompy i ustawiony jest na 3 min. Edytowane 11 Kwietnia 2022 przez kaz Cytuj
HolubPatryk Opublikowano 15 Maja 2022 #6 Opublikowano 15 Maja 2022 Pompa może działać w trybie antyzamarzeniowym nie pamiętam czy temp jest zmienna sprawdź Cytuj
kaz Opublikowano 18 Maja 2022 Autor #7 Opublikowano 18 Maja 2022 (edytowane) tryb anty nie działa chyba przez całą noc non stop a tylko przez klika min chyba, a pompa działała dobę. Wyłączyłem z kontaktu, włączyłem, coś tam w kotle postukało, pompa popracowała chwilę i potem zatrzymała się. - także nie wiem w dalszym ciągu co było. Edytowane 18 Maja 2022 przez kaz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi