CanisLupus Opublikowano 28 Stycznia 2022 #1 Opublikowano 28 Stycznia 2022 Witam. Chciałem Was zapytać czy te filtry są zamontowane prawidło? Kadłuby mają patrzeć do góry? Czy wtedy zanieczyszczenia nie będą opadać na dół zamiast do filtra? I ten filtr który został zamontowany w poziomie z drugiego zdjęcia, kadłub nie ma być skierowany w dół a on jest przekręcony. Ktoś może mi powiedzieć czy to jest ok? Cytuj
adamu Opublikowano 28 Stycznia 2022 #2 Opublikowano 28 Stycznia 2022 Dobrze , ze wgl jest , przy takim założeniu filtra siatkowego ( do góry ) również da się go czyścić bez śmieci w instalacji , pewien hydraulik na YT pokazywał . Zamykasz odkręcasz wyjmujesz filtr i luzujesz zawór pod filtrem wszystkie pozostałe śmiecie na szmatkę dołożona do filtra . Filtr nie zawsze się da założyć tak jak tego się wymaga . Cytuj
CanisLupus Opublikowano 28 Stycznia 2022 Autor #3 Opublikowano 28 Stycznia 2022 Strzałki są w dobrym kierunku, tylko czy czasem kubełek filtra nie powinien być skierowany w dół , a nie jak u mnie w 2 filtrach kubełek patrzy do góry a w 3 tym z zdjęcia z zielona pompką jest w poziomie chociaż tam nic nie przeszkadzało akurat żeby przekręcić go w dół. Na mój chłopski rozum syfy polecą dalej podczas czyszczenia. 4 godziny temu, adamu napisał: Filtr nie zawsze się da założyć tak jak tego się wymaga . To jest nowa instalacja więc chyba nic nie stało na przeszkodzie żeby filtry zamontować tak jak się wymaga :)? Cytuj
adamu Opublikowano 28 Stycznia 2022 #4 Opublikowano 28 Stycznia 2022 Skoro nowa instalacja to dąży się do tego aby filtr siarkowy założyć prawidłowo czyli zgodnie z kierunkiem wskazania przepływu oraz dobrym dostępem do czyszczenia ( osadnik do dołu ) tak w przypadku 3 zdjęcia mógł się postarać instalator i go założyć dobrze może da się jeszcze przekręcić . W przypadku pomp tłoczących do góry filtr da się tylko tak założyć chyba , ze inaczej to poprowadzić jak mówię jednym przeszkadzają , drugi ma sposób na czyszczenie . Tutaj zaraz winienie , ze zastosowane kształtki są z różnych metali stal czarna / ocynk niewskazane lepiej dać to w mosiądzu , ale instalacje z tak zróżnicowanymi metalami działają tez x lat … Wpisz w YT : tania pompa ciepła haier 11 minuta filmu , myśle , ze pomogłem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi