AgataTrafna Opublikowano 13 Października 2021 #1 Opublikowano 13 Października 2021 (edytowane) A więc tak mąż dziś poszedł napalic w nowym domu (wynajmowanym, stara instalacja )i okazało się iż co podaje tylko i wyłącznie na dwa grzejniki łazienką parter i piętro, reszta zimna. Pompka na co na 3 biegi I II III USTAWIONA NA 3 Piec z podajnikiem eko groszek Banasiak 25kW sterownik Foster signum 600 Zbiornik wody 300 l (osobna pompka). Nie mamy pojęcia co mamy robic , grzejniki odpowietrzone kółka krotnie. Czy może jakieś ustawienia na sterowniku zmienić temperaturę pompki ? Czas pracy lub tryb pracy . Pomóżcie gdyż czeka nas kolejna zimna noc. Dom 200m2 Edytowane 13 Października 2021 przez AgataTrafna Cytuj
poziom Opublikowano 13 Października 2021 #2 Opublikowano 13 Października 2021 Zapowietrzenie przed pompką? Ja tak mam rok w rok...10 sekund roboty. Klucz francuski czy inny 'hydrauliczny', który złapie mocowanie takiej pompki i z wyczuciem powoli odkręcamy. Analogicznie jak w przypadku kaloryferów-będzie widać, ze zeszło powietrze i leci trochę wody. Zakręcamy, dobijamy wody do układu (nie wiem jakie ciśnienie u Was powinno być-i mnie około 1bar). I powinno działac. O ile to to. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi