Michal992 Opublikowano 19 Września 2021 #1 Opublikowano 19 Września 2021 (edytowane) Witam ! Kocioł dopiero zamontowany a już pojawił się wyciek pod kotlem zlokalizowany po lewej i prawej stronie ,dziś przy rozpalaniu kapalo kropelkami . Kocioł Defro calori 11 kw Czy kocioł się rozszczelnił? Edytowane 19 Września 2021 przez Michal992 Cytuj
gilal Opublikowano 19 Września 2021 #2 Opublikowano 19 Września 2021 (edytowane) Nie wiem czy widziałeś w instrukcji kotła Ja miałem podobnie ja przerabiałem kocioł. Normalnie lało się z niego. Jak już się wygrzał razem z ceramiką wszystko ustało. U kolegi w nowym kotle tak samo. Edytowane 19 Września 2021 przez gilal Cytuj
Michal992 Opublikowano 19 Września 2021 Autor #3 Opublikowano 19 Września 2021 Dzięki ,właśnie doczytałem już myślałem że dziura jest. Cytuj
gilal Opublikowano 19 Września 2021 #4 Opublikowano 19 Września 2021 Spokojnie, niech popracuje trochę i potem daj znać co wyszło. Pozdrawiam Cytuj
Michal992 Opublikowano 19 Września 2021 Autor #5 Opublikowano 19 Września 2021 Po rozgrzaniu juz jest ok nie cieknie ,długo ci się rozgrzewa kocioł do 69 stopni? Cytuj
gilal Opublikowano 19 Września 2021 #6 Opublikowano 19 Września 2021 (edytowane) No to ok Wszystko zależy jak ogrzewasz i od instalacji. I pojemności wodnej kotła. U Ciebie jest mała pojemność wodna to powinien dość szybko dochodzić do zadanej (lub już przed zadaną spokojnie pracować na modulacji czyli pracować w granicach zadanej) Ale jest dużo czynników aby mówić o szybkości nagrzania kotła do zadanej, a jeszcze jego utrzymanie U mnie do zadanej 67° plus 5° do wygaszenia trwa to ok. 50min. Przy hist. kotła 16°. Pojemność wodna mojego kotła to prawie 100l Pompa mieszacza pracuje cały czas. Pozdrawiam Edytowane 19 Września 2021 przez gilal Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi