Matt111 Opublikowano 25 Maja 2021 #1 Opublikowano 25 Maja 2021 Witajcie, Zmieniam kopciucha na kotłospaw slimko(czekam na dostawę), sterowany będzie ecoster touch ZX X80. W domu same grzejniki, nie będzie grzana woda użytkowa, dom 190m Co zastosować w instalacji żeby piec pracował bezproblemowo. Nie dostałem jeszcze wyceny od hydraulika a chciałbym mieć porównanie z tym jak on widzi instalację. dzięki, Cytuj
Jozefg1 Opublikowano 25 Maja 2021 #2 Opublikowano 25 Maja 2021 Jeżeli było dobrze to po co zmieniać? Zamontuj i po sezonie będziesz widział czy jest dobrze. Konieczne na pewno termostaty na każdym grzejniku i regulator-termostat pokojowy. Ja jeszcze dodatkowo zmieniłem starą dużą pompę na Alpha2 autoadapt Cytuj
Matt111 Opublikowano 25 Maja 2021 Autor #3 Opublikowano 25 Maja 2021 Zmieniam żeby było wygodniej a wolę zapytać teraz niż po sezonie przerabiać instalacje. Cytuj
sambor Opublikowano 25 Maja 2021 #4 Opublikowano 25 Maja 2021 Nie możemy ci doradzić, gdyż nie znamy stanu obecnego instalacji. Jedno jest pewne - jak nie robisz układu CO zamkniętego, to wymagana jest osobna rura 1" metal do naczynia przelewowego, a pozostałe rzeczy mogą być w kilku układach. Np zaw 4-D, Np 2x zaw 3-D + sprzęgło Np 2x zaw 3D + bufor. Kombinacji jest sporo. Cytuj
Matt111 Opublikowano 25 Maja 2021 Autor #5 Opublikowano 25 Maja 2021 Myślę że pod pelleciaka będzie przeronione wszystko co jest przy piecu, w kopciuchu była jedna pompka co i najzwyklejszy sterownik pompy. Układ jest zamknięty. Co powinienem jeszcze podać żebyście wiedzieli jak doradzić? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi