ryszardl Opublikowano 13 Kwietnia 2021 #1 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 (edytowane) Panowie Klientka chce wymienić grzejnik jednopłytowy (Purmo) na dwu płytowy. Ok, ale bez kucia ścian i bałaganu... Jak "odsadzić" / przesunąć złącze kątowe o ok 1.5 cm? (jedna płyta CV11 to odległość od ściany do osi przyłącza 60mm, a dwie CV22 to 76mm). Rury ze ściany to cu 15. Jak radzicie sobie w takiej sytuacji? Myślałem o jakimś mimośrodzie do baterii w miejscu nypla redukcyjnego - są takie? A może jakieś inne rozwiązanie? Zdjęcia przedstawiają stan obecny. Edytowane 13 Kwietnia 2021 przez ryszardl Cytuj
mac65 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 #3 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 (edytowane) Wieszaki do grzejnika to 20 mm albo 25 sa nawet 30 mm . Spróbuj na zwykłych hakach budowlanych powiesić grzejnik . Kiedyś tak zrobiłem a za dystanse od ściany robiły przewiercone nakrętki od butelek po mineralnej ( inaczej się nie dało bo już grube płytki były położone ) Edytowane 15 Kwietnia 2021 przez mac65 Cytuj
ryszardl Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Autor #4 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Ha! na to nie wpadłem - dzieki ? Oczywiście, wszelkie inne pomysły mile widziane... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi