sambor Opublikowano 22 Kwietnia 2021 #51 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zawór zwrotny na grzaniu ciepłej wody nic nie da, tam nie ma grawitacji ani tym bardziej obiegu zwrotnego Cytuj
szakallo Opublikowano 23 Kwietnia 2021 #52 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Ale chodziło mi bardziej o to że sprężynka da radę przytrzymać te lewe przepływy Cytuj
Puszek1 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Autor #53 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 (edytowane) Zawor zwrotny mam na powrocie przy piecu.to sa zawory katowe . Edytowane 27 Kwietnia 2021 przez Ryszard Proszę nie cytować ostatniego postu Cytuj
Puszek1 Opublikowano 1 Września 2021 Autor #54 Opublikowano 1 Września 2021 W dniu 22.04.2021 o 22:34, sambor napisał: Zawór zwrotny na grzaniu ciepłej wody nic nie da, tam nie ma grawitacji ani tym bardziej obiegu zwrotnego Witam.bede przerabial ta instalacje.czyli zaslepie przy pierwszym rozdzielaczu rure pex 25 i dam miedz 28 pod sam kociol.team bedzie rura pex z drugiego rozdzielacza i pod sam kociol podjade rura 28 miedz.rysowales mi to.wiec jeden i drugi rozdzielacz bedzie pracowal na osobnych rurach.28 miedz i 25 pex.jezeli to nie pomoze to sprzeglo ostatecznosc.bede przerabial kotlownie.i tez tu pytanie bo teraz zasobnik chodzi na grzalce bo mam fotowoltaike.cze moge odciac piec od zasobnika zamknac zawory czy zrobic bajpas?nastepne pytanie czy lepiej jak grzalka grzeje do 55 stopni czy grzac do 80 i zrobic zawor trojdrozny zeby mieszac do 55.bo bym nagrzal bojler a pozniej mieszal ta wode.cyzy to dobre dla zasobnika.moze bys cos rozrysowal?gdzie umiescic zawory zwrotne,odpowietrznik itd wszystko afriso i jakie przekroje rur. W dniu 22.04.2021 o 09:34, sambor napisał: Ze względu na opory hydrauliczne ten odcinek miedzi powinien być z rury Cu28_ tak z metr i na tej rurze dajesz trójnik i kolanko do których podłączasz PEX-y Podłączenie powinno wyglądać jak poniżej. W dniu 22.04.2021 o 09:34, sambor napisał: Ze względu na opory hydrauliczne ten odcinek miedzi powinien być z rury Cu28_ tak z metr i na tej rurze dajesz trójnik i kolanko do których podłączasz PEX-y Podłączenie powinno wyglądać jak poniżej. 7 minut temu, Puszek1 napisał: Witam.bede przerabial ta instalacje.czyli zaslepie przy pierwszym rozdzielaczu rure pex 25 i dam miedz 28 pod sam kociol.team bedzie rura pex z drugiego rozdzielacza i pod sam kociol podjade rura 28 miedz.rysowales mi to.wiec jeden i drugi rozdzielacz bedzie pracowal na osobnych rurach.28 miedz i 25 pex.jezeli to nie pomoze to sprzeglo ostatecznosc.bede przerabial kotlownie.i tez tu pytanie bo teraz zasobnik chodzi na grzalce bo mam fotowoltaike.cze moge odciac piec od zasobnika zamknac zawory czy zrobic bajpas?nastepne pytanie czy lepiej jak grzalka grzeje do 55 stopni czy grzac do 80 i zrobic zawor trojdrozny zeby mieszac do 55.bo bym nagrzal bojler a pozniej mieszal ta wode.cyzy to dobre dla zasobnika.moze bys cos rozrysowal?gdzie umiescic zawory zwrotne,odpowietrznik itd wszystko afriso i jakie przekroje rur. 7 minut temu, Puszek1 napisał: Witam.bede przerabial ta instalacje.czyli zaslepie przy pierwszym rozdzielaczu rure pex 25 i dam miedz 28 pod sam kociol.team bedzie rura pex z drugiego rozdzielacza i pod sam kociol podjade rura 28 miedz.rysowales mi to.wiec jeden i drugi rozdzielacz bedzie pracowal na osobnych rurach.28 miedz i 25 pex.jezeli to nie pomoze to sprzeglo ostatecznosc.bede przerabial kotlownie.i tez tu pytanie bo teraz zasobnik chodzi na grzalce bo mam fotowoltaike.cze moge odciac piec od zasobnika zamknac zawory czy zrobic bajpas?nastepne pytanie czy lepiej jak grzalka grzeje do 55 stopni czy grzac do 80 i zrobic zawor trojdrozny zeby mieszac do 55.bo bym nagrzal bojler a pozniej mieszal ta wode.cyzy to dobre dla zasobnika.moze bys cos rozrysowal?gdzie umiescic zawory zwrotne,odpowietrznik itd wszystko afriso i jakie przekroje rur. Witam.bede przerabial ta instalacje.czyli zaslepie przy pierwszym rozdzielaczu rure pex 25 i dam miedz 28 pod sam kociol.team bedzie rura pex z drugiego rozdzielacza i pod sam kociol podjade rura 28 miedz.rysowales mi to.wiec jeden i drugi rozdzielacz bedzie pracowal na osobnych rurach.28 miedz i 25 pex.jezeli to nie pomoze to sprzeglo ostatecznosc.bede przerabial kotlownie.i tez tu pytanie bo teraz zasobnik chodzi na grzalce bo mam fotowoltaike.cze moge odciac piec od zasobnika zamknac zawory czy zrobic bajpas?nastepne pytanie czy lepiej jak grzalka grzeje do 55 stopni czy grzac do 80 i zrobic zawor trojdrozny zeby mieszac do 55.bo bym nagrzal bojler a pozniej mieszal ta wode.cyzy to dobre dla zasobnika.moze bys cos rozrysowal?gdzie umiescic zawory zwrotne,odpowietrznik itd wszystko afriso i jakie przekroje rur. Cytuj
sambor Opublikowano 1 Września 2021 #55 Opublikowano 1 Września 2021 Wszystko jest podane w tym temacie Dodatkowe informacje znajdziesz też na forum Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi