Mateusz000 Opublikowano 11 Lutego 2021 #1 Opublikowano 11 Lutego 2021 Witam. Panowie czy nie wiecie dlaczego po zwiększeniu biegu pompy co z małego domku na średni w pompie vilo to stuka albo strzela mi w kaloryferze? A na małym domku nic się nie dzieje Cytuj
SporyJaro Opublikowano 21 Lutego 2021 #2 Opublikowano 21 Lutego 2021 A masz w instalacji jakieś zawory zwrotne? Ja mam podobną sytuację, że wymieniono (w sumie niepotrzebnie) zawór zwrotny na zasilaniu CO i niestety zaczął on stukać i teraz rozchodzi się takie echo w instalacji. Kiedy pompę przełączę na minimum stuki ustają, ale wtedy nie dogrzewają się grzejniki na najwyższej kondygnacji. Jak się jest w kotłowni to wiadomo skąd to się bierze, ale na kondygnacjach, domownicy tego nie słyszą! Ja niestety słyszę!!! Na wiosnę go wymienię sam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi