Chester1094 Opublikowano 12 Stycznia 2021 #1 Opublikowano 12 Stycznia 2021 Witam Mam pytanie! Czy jest możliwość ustawienia histereze temp pid:nadzór? Mam temp zadana 55. Kocioł dobija 60. Kiedy spada na 59 wchodzi w pracę. Czy można to przestawić? Czy tylko za pomocą ustawień? Pozdrawiam! Cytuj
devport Opublikowano 12 Stycznia 2021 #2 Opublikowano 12 Stycznia 2021 Witam Mam pytanie! Czy jest możliwość ustawienia histereze temp pid:nadzór? Mam temp zadana 55. Kocioł dobija 60. Kiedy spada na 59 wchodzi w pracę. Czy można to przestawić? Czy tylko za pomocą ustawień? Pozdrawiam! Instrukcja sterownika str. 16Menu instalatora->wybór PID->histereza kotłaO ile to o to chodzi. Wysłane z mojego XT1580 przy użyciu Tapatalka Cytuj
1mps Opublikowano 12 Stycznia 2021 #3 Opublikowano 12 Stycznia 2021 Nie ma takiej opcji, tak ma być. Tylko w dwustanie (ustawienia ręczne) można zmieniać histerezę cwu i co. W pid tylko cwu. Cytuj
Outsider Opublikowano 12 Stycznia 2021 #4 Opublikowano 12 Stycznia 2021 2 godziny temu, Chester1094 napisał: Czy można to przestawić? A po co? Cytuj
Chester1094 Opublikowano 12 Stycznia 2021 Autor #5 Opublikowano 12 Stycznia 2021 Chciałbym żeby jak najdłużej cykał w podtrzymaniu i bez potrzeby nie spalał Pelletu. Tak wnoszę że to mogłoby być kluczem. Jeśli się mylę proszę o opinię. Jeśli muszę do regulować to ustawieniach podawanie nadmuch itp to ok. Będę grzebać dalej Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi