sambor Opublikowano 8 Stycznia 2021 #26 Opublikowano 8 Stycznia 2021 I co z tego że chce, ale więcej ciepła niż dotychczas nie będzie pobierał, więc bilans na ruchach się nie zmieni Cytuj
sati Opublikowano 8 Stycznia 2021 Autor #27 Opublikowano 8 Stycznia 2021 (edytowane) Pion jest 1 cal, obecnie u mamy jest 10 i u mnie też 10 żeberek aluminiowych na tym pionie. Ostatnie zestawy w pokojach jaki mam u mamy są żeliwne dwa zestawy po 20 żeberek będę wymieniał na aluminiowe. I wtedy już cały dom jak pisałem będzie w aluminium i zawory termostatyczne. Ponadto dodam że remontując 2 lata temu łazienkę fachowiec założył mi ogrzewanie podłogowe wpinając się w pion co jest podłączona drabinka i fajnie grzeje, oczywiście z zaworem regulującym temperaturę na ogrzewanie. Edytowane 8 Stycznia 2021 przez sati Cytuj
sati Opublikowano 9 Stycznia 2021 Autor #28 Opublikowano 9 Stycznia 2021 17 godzin temu, sati napisał: Pion jest 3/4 cal, obecnie u mamy jest 10 i u mnie też 10 żeberek aluminiowych na tym pionie. Ostatnie zestawy w pokojach jaki mam u mamy są żeliwne dwa zestawy po 20 żeberek będę wymieniał na aluminiowe. I wtedy już cały dom jak pisałem będzie w aluminium i zawory termostatyczne. Ponadto dodam że remontując 2 lata temu łazienkę fachowiec założył mi ogrzewanie podłogowe wpinając się w pion co jest podłączona drabinka i fajnie grzeje, oczywiście z zaworem regulującym temperaturę na ogrzewanie. Cytuj
sati Opublikowano 9 Stycznia 2021 Autor #30 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Przepraszam jednak 3/4 dzisiaj się dokładnie przyjrzałem i z głównej rurze wpina się 1 cal ia do ściany wchodzi 3/4 i taki jest pion. Cytuj
sati Opublikowano 9 Lutego 2021 Autor #31 Opublikowano 9 Lutego 2021 A jak by zastosować rozdzielacz mieszany na co o podłogówkę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi