Robot16 Opublikowano 1 Listopada 2020 #1 Opublikowano 1 Listopada 2020 Witam mam pytanie hydraulik podłączył instalacje i zawór 4-drogowy do nowego piecyka,przy ustawieniu zaworu na 1-den powrót powinny być ciepły a jest zimny bez różnicy czy zawór ustawiony jest na 1.2.4.6 powrót jest zimny..pytanie czy dobrze to wszystko jest podłączone.dzięki.. Cytuj
Kijasr Opublikowano 1 Listopada 2020 #2 Opublikowano 1 Listopada 2020 Brak pompy kotłowej i dlatego zimny Cytuj
Robot16 Opublikowano 1 Listopada 2020 Autor #3 Opublikowano 1 Listopada 2020 Kijars nie znam się co to pampa kotłowa a instalacja znajomego, gdzie błąd w instalacji i gdzie powinna być ta pompa kotłowa lub jakiś rysunek,jeżeli można. Cytuj
Popcorn1 Opublikowano 1 Listopada 2020 #4 Opublikowano 1 Listopada 2020 Tu masz schemat. Pompa kotłowa jest na powrocie z zaworu 4D do kotła ( na niebieskim odcinku )Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj
Robot16 Opublikowano 1 Listopada 2020 Autor #5 Opublikowano 1 Listopada 2020 (edytowane) Popkorn dzięki bardzo za wytłumaczenie.. Popcorn pytanie mam czy ta pompa kotłowa chodzi cały czas Edytowane 1 Listopada 2020 przez Robot16 Cytuj
Popcorn1 Opublikowano 1 Listopada 2020 #6 Opublikowano 1 Listopada 2020 U mnie działa cały czas,ale można ją ustawić aby działała w taki sposób że nagrzewa powrót do zadanej temperatury,potem się wyłącza,a gdy temperatura powrotu spadnie o żądaną histerezę np. 1- 2 stopni to znowu się włącza. Ale do takiego działania jest potrzebny sterownik obsługujący pompę kotłową.Moim zdaniem jak działa cały czas to kocioł pracuje spokojniej/płynniej. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj
Robot16 Opublikowano 1 Listopada 2020 Autor #7 Opublikowano 1 Listopada 2020 Dziękuje bardzo... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi