michal1235 Opublikowano 29 Września 2020 #1 Opublikowano 29 Września 2020 Witam Dorobiłem sobie punkt wody użytkowej do garażu, którego najprawdopodobniej nigdy nie będę używał. Czy mogę coś takiego pozostawić połączone z istniejącą instalacją czy lepiej to jakoś zaślepić? Chodzi mi o to czy przez brak przepływu nie rozwinie mi się w tym jakaś lagionella, salmonella czy inny Covid. Pozdrawiam Cytuj
PioBin Opublikowano 29 Września 2020 #2 Opublikowano 29 Września 2020 Jest to jeden z bardzo czesto popelnianych i niedopuszczalnych bledow. Unikaj tego "jak ognia". Cytuj
Hermogenes Opublikowano 30 Września 2020 #3 Opublikowano 30 Września 2020 Bakterie mogą się namnażać jeżeli będą odpowiednie warunki; wirusy jak wspomniany przez ciebie i inne niestety nie, gdyż one do replikacji potrzebują nosiciela z odpowiednimi komórkami. Pozdrawiam Hermogenes Cytuj
michal1235 Opublikowano 30 Września 2020 Autor #4 Opublikowano 30 Września 2020 A czy takim "namnożnikiem bakterii" nie jest każdy niezamieszkały dom jakich pełno (domy w budowie, stare - porzucone)? Cytuj
PioBin Opublikowano 30 Września 2020 #5 Opublikowano 30 Września 2020 Kolega wyzej wyjasnil/napisał 6 godzin temu, Hermogenes napisał: Bakterie mogą się namnażać Mogą, a to znaczy ze przy projektowaniu i wykonywaniu instalacji takich bledow sie unika. Jednym ze sposobow "czyszczenia" instalacji jest po prostu zapewnienie przeplywu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi