mik90 Opublikowano 24 Czerwca 2020 #1 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Witam. W moim kotle Defro Komfort Eko Lux 20 KW zmieniłem oprogramowanie w którym usunięto opcje palenia bez wentylatora i pracy podajnika. Wykorzystywałem ta opcje do wygaszania kotła. Pompy rozprowadzały ciepło a paliwa i powietrza nie dostawał. Chociaż po ostatnim takim wygaszeniu kocioł trochę się zasmolil. Moje pytanie jak bezpiecznie i możliwie czysto dla kotła można go wygasić? Jakieś sposoby? Będę wdzięczny za każdą sugestie.
HarryH Opublikowano 24 Czerwca 2020 #2 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Nadal masz tryb ręczny, w którym możesz sobie właczać i wyłaczać co tylko chcesz, a dodatkowo regulować prędkość dmuchawy.
mik90 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Autor #3 Opublikowano 24 Czerwca 2020 W sumie racja. Ale czy wówczas będzie dobrze jeśli podam delikatnie dmuchanie bez podawania Eko? Wypali się to co w retorcie i tyle? Czy się mylę?
HarryH Opublikowano 24 Czerwca 2020 #4 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Tak, ale nie przesadzaj, żeby nie przypalać końcówki ślimaka.
eliks Opublikowano 25 Czerwca 2020 #5 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Proszę kontynuować w poprzednim założonym przez siebie temacie.
Rekomendowane odpowiedzi