Lukasmnvb Opublikowano 13 Kwietnia 2020 #1 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Witam ja posiadam taki sam piecyk tylko 11 kw . Dom nowy 120 m2 ogrzewane , !55 m2 podlogowki 65 m2 grzejniki plus cwu 100l. Mury porotherm 25 plus 18 cm styropianu grafit, podłoga 10 cm grafit, dach 30 cm wełny lambda 0,033 okna nowe plus rolety. Robiłem tylko testy ogrzewania 3 tyg. Trochę mi przesypywal i niedopalal ale po próbach jest lepiej. Jakie masz ustawienia ? Ja mam 8 s podawanie , przerwa 100s dmuchawa 30%. Przedmuch off. Mam jeszcze pytanie czy palnik rk-o który posiadam należy uszczelniać tak jak wcześniejszy model ekopall?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
161os037 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 #2 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Hej , ja mam inny kocioł Defro Komfort Eko PZ 15 KW . Ogrzewam już nim 3 sezon 150 m2. Po 2 latach padł mi oryginalny sterownik Techa dedykowany do Defro czyli K1PV4 PZ . W Październiku ubiegłego roku kokilek sterownik Timel SKZP-02 i jestem mega zadowolony, o wiele lepiej kocioł pracuje na tym sterowniku, mam mniejsze spalanie itd. A o co chciałeś zapytać tym postem ? Bo nie bardzo rozumiem Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasmnvb Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Autor #3 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Hey to miała być odpowiedź ale w inne miejsce poszedł post :p a wracajac do tematu kotła Stalkot. Mam kilka pytań w związku z nim po tym krótkim użytkowaniu. Po pierwsze czy trzeba uszczelniać koronę palnika w palniku rk-o 8-16kw?. Po drugie : czym spowodowane jest kopcenie z kosza ekogroszku jak chodzi dmuchawa ? Tak jak by z dmuchawy wiało część w kosz podajnika? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SUSPENSER Opublikowano 15 Kwietnia 2020 #4 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Gdy otworzysz zasobnik w czasie pracy ma dymić z niego i to im mniej w nim opału tym bardziej - po prostu łatwiej jest przepchać dym z palnika przez zasobnik niż przez wymiennik i komin. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xMecenas Opublikowano 6 Listopada 2020 #5 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Mam taki sam po dwoch miesiacach zmieniłem sterownik :D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasmnvb Autor Opublikowano 11 Listopada 2020 Autor #6 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Witam po kilku miesiacach uzywania opanowalem kociolek i sterownik :) Co moge doradzic wszystkim , to uszczelnijcie sobie palnik , silikon kominkowy do 1400 stopni w pelni wystarczy :) bo jednak orginalnie nie jest niczym uszczelniony i metodą swieczki ucieka powietrze, po uszczelnieniu jest duzo lepiej, wszystko dopala sie idealnie :) Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.