MateuszJaks Opublikowano 5 Kwietnia 2020 #1 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Witam Piszę w imieniu znajomego, który ma problem z doborem ustawień pieca do używanego przez niego ekogroszku. Jest to nowy piec Opal Eco 15 zakupiony niedawno w OBI. Sterownik to Compit R740S. Nie znam dokładnych parametrów ekogroszku wiem tylko, że jest to odsiewka i jeżeli ktoś umie ustalić jakość po cenie to cena wynosi 640 złotych za tonę. Piec bardzo długo wbija temperaturę a popiół ma postać niedopalonych bryłek węgla. Piec działa na ustawieniach: Tryb pracy: -12 sekund podawania -150 sekund przerwy pomiędzy podaniami - Moc wentylatora 50% Tryb podtrzymania: -4 sekundy podawania -15 minut przerwy pomiędzy podaniami - Wentylator 20% Dołączam zdjęcia węgla i popiołu. Dodam, że zarówno ja i znajomy nie znamy się na doborze ustawień do węgla
mkaczko Opublikowano 5 Kwietnia 2020 #2 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Mala moc Ale to na razie zostawmy Czy przeslona z wentylatora jest odslonieta ??? Wyrzucasz nie spalony wegiel Co do paliwa, odsiewka to mial jesli tego nie wymieszasz z ekogroszkiem to jest problem i to duzy bo zapychasz dysze Wiec potrzeba jeszcze wiecej powietrza Jaka jest ustawiona temperatura ?? Podkrec powietrze na 60 % Wysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.