Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Piec nie przechodzi w tryb podtrzymywania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem,  otoz mój piec jest cały czas w trybie pracy ,pomimo że osiąga zadana temperature to nie przechodzi w tryb podtrzymywania.  Dlaczego? 

Opublikowano

Jaki kocioł,  jaki sterownik.

Opublikowano

Galmet kwp 17s

Expert pid dynamic 4d

Dodam.tylko że jakis czas temu popsuł się sterownik i musiałem zamówić nowy,  no i pewnie ma inne ustawienia,  tylko że teraz nienwiem jak go ustawić 

Opublikowano
50 minut temu, davidof90 napisał:

Expert pid dynamic 4d

Kolego odpalasz guugla i wiesz co masz :)

to co masz pogrubione oznacza jedno . Piec ma tak pracowac cały czas . To ta funkcja odpowiada za to by kocioł nie przechodził w inny stan . Pomijając warunki latem gdy już nie ma gdzie oddać ciepla . 

Wszystko jest dobrze :) Nie masz powodów do paniki .

Opublikowano

To dlaczego na starym sterowniku przechodził?  Teraz nie mam kiedy węgla.wsypac bo sie dym pojawia z zasobnika odrazu 

Opublikowano

Po otwarciu zasobnika kocioł ma się odłączyć.

Opublikowano

Jak otworzę to leci dym,  co zatem trzeba zrobić?  

Opublikowano

Najwidoczniej wcześniej miałeś srerownik dwustanowy -praca/czekaj.

Pid tak operuje mocą - naweglenie  oraz nadmuch by kocioł był zawsze blisko temperatury zadanej . Jeżeli Ci dymi może masz tam pauze lub w najgorszym wypadku na czas sypania wegla trzeba go wylaczyc A później włączyć . Wszystko powinno być w instrukcji .

Opublikowano

Powinien być czujnik pod klapką, który zatrzymuje wentylator po otwarciu. 

Opublikowano

Sterownik rok młodszy 

Opublikowano

Zmniejsz nadmuch. Proporcjonalnie do dawki nawęglania. Jeśli dym znajduje ujście przez kosz zasypowy to na 100% za dużo wiatru.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.