Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pomoc w doborze pompy obiegowej.

Lordxmx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam problem, mianowicie potrzebuje dobrać pompę obiegowa do pieca, jestem totalnie ,,zielony” jeżeli chodzi o ten temat. Posiadam dość spory dom 120 metrów około 2 piętra, łącznie 12 grzejników. Czytam w internecie jednak dalej nwm jak dobrać na tyle by było wszystko dobrze. Bardzo proszę o pomoc w załączniku zdj, bardzo starej już nie działającej pompy. Pozdrawiam.

1D699CAB-BEE6-4D02-AC6C-DC4B76843C6B.jpeg

DC32800E-EE3E-4C63-8E6D-21B7DB5596C3.jpeg

Opublikowano

Wystarczy pompa 25-60-180 elektroniczna lub zwykła.

Opublikowano
3 godziny temu, kult5 napisał:

Na którym biegu pracowała ta pompa?

Przepraszam ale totalnie nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie, jedyne co znalazłem to jak był ustawiony ten sterownik czy coś. 

1C802604-65CD-4BB8-A984-0EA3AB092769.jpeg

Opublikowano

Na pompie jest taki przełącznik i chodzi o to na jaki bieg był on ustawiony 1,2,czy 3.

Opublikowano
22 godziny temu, Darekgra napisał:

Na pompie jest taki przełącznik i chodzi o to na jaki bieg był on ustawiony 1,2,czy 3.

Faktycznie jest, była na 1.

Opublikowano

To tym bardziej potwierdza słowa @sambor iż wystarczy 25/40

Opublikowano
18 godzin temu, Darekgra napisał:

To tym bardziej potwierdza słowa @sambor iż wystarczy 25/40

Mam jeszcze jedno pytanie, czy kazda pompę podłącza się na tej samej zasadzie? Chodzi mi tylko czy przy zamówieniu muszę szukać konkretnej do odpowiedniej instalacji czy wszystkie maja ,,to samo wejście” i podłączę je na miejsce starej na takiej samej zasadzie? (Starałem się przekraczać o co mi chodzi) Dziękuje bardzo i pozdrawiam.

Opublikowano

Tak każdą pompę się podłącza tak samo - 3 żyły i to wszystko, ale zanim zaczniesz szukać zamiennika to zmierz długość tej pompy - są dwa rozmiary 180mm - typowy i krotki  130mm, ten jest rzadszy w handlu.

Reszta będzie pasować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.