zibiuu Opublikowano 21 Grudnia 2019 #1 Opublikowano 21 Grudnia 2019 Witajcie mam bojler Galmet SGW Mini Tower. Jest to bojler 140l z jedną wężownicą. Chce go wykorzystać do grzania wody grzałką elektryczną. (chwilowo) Pytanie brzmi jak nie podłącze wężownicy do kotła, będzie ona bez wody, to czy nie uszkodzi się??
FAFAŁ Opublikowano 22 Grudnia 2019 #3 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Tylko zaślepki miej zamontowane , a jak ich nie masz to chociaz tasma papierowa zaklej . Jak beda krucce otwarte to wplywajace powietrze potrafi bardzo wychladzac wode .
zibiuu Opublikowano 17 Stycznia 2020 Autor #4 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Witajcie ponownie Troche rozbudowałem układ mojego bojlera. Udało mi się kupić w dobrej cenie kolektory solarne. Chce wykorzystać je do podgrzania wody wężownicą z uwagi że bojler jest troche mały 140l chce podłączyś do niego drugi Prosze o sprawdzenie układu Układ ma tak działać że jak woda za bardzo podgrzeje się z zbiorniku Galmet to sterownik Tech 402n załączy pompę mieszającą wody ze zbiornika Termica do Galmeta
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.