Skocz do zawartości
IGNOROWANY

ZSB 14-5c + CW400 - częste taktowanie

Semy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, macsss napisał:

A pokaże kolega jakie ma ustawienia na cw400 ja tak defakto mam bosch ale testuje swój piec dalej.....

Kolego @macsss parę postów wyżej masz screeny z CW400, jedyna zmiana jakiej dokonałem, to korekcja krzywej (zarówno punktu początkowego jak i końcowego), zjechałem w dół o 2'.

Opublikowano

A co mnie to obchodzi do kogo pisze po drugiej stronie, żarty sobie robisz czy straszysz? Ty wiesz do kogo piszesz?
To że twój watkę nie znaczy że jak nie masz pojęcia to możesz głupoty pisać aby pisać, bo ktoś to potem czyta i wprowadza ludzi w błąd

Opublikowano

Trochę kultury Kolego. Absolutnie Cię nie straszę i nie mam takiego celu. To Ty odpowiadasz ze złością (zresztą nie w pierwszym wątku). Jak sam zresztą wspomniałeś - są na tym forum osoby bardziej doświadczone, a Ty zachowujesz się jakbyś wszystkie rozumy pozjadał. Nie zrozum mnie źle - nie neguje Twojej wiedzy, ani doświadczenia. Nie musisz jednak mieszać innych z błotem. Nieprawdaż?

A teraz podaj mi przykład. W którym poście wprowadzam kogoś w błąd?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy, u mnie problem z przekraczaniem zadanej temperatury rozwiązało wyłączenie tłumienia w opcjach serwisowych.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Kolegów po dłuższej przerwie.

Czy mogliby Koledzy podpowiedzieć, czy w czasie przełączania kotła na tryb letni powinna się wyświetlać na CW400 informacja "Lato (wył.)" ?? Takowy symbol podany jest w instrukcji. Pytam, bo mój Smart pracuje obecnie w trybie automatycznym, a po powrocie do domu z pracy zastałem kocioł wyłączony z temperaturą zadaną 5'. Na zewnątrz faktycznie była temperatura 17' (tryb letni właśnie na tyle mam ustawiony), ale w tej chwili temperatura na zewnątrz spadła do 13' a kocioł nadal nie pracuje.

Opublikowano

Po czym wnioskujesz , że kocioł ma zadaną temperaturę 5°? Moj ostatnio często wyłącza nawet tą niebieską kontrolkę w klapce i tylko czasami  się załącza by po chwili znów wyłączyć. Jest to spowodowane stosunkowo wysoka temperatura na zewnątrz. Przez to wydaje się być w domu trochę chlodniej, ale zawsze w auto pokazuje zadaną na grzaniu 22° i 21,5° na obnizaniu.

Opublikowano
44 minuty temu, pepoz napisał:

Po czym wnioskujesz , że kocioł ma zadaną temperaturę 5°?

W podmenu Diagnoza w menu serwisowym możesz sobie sprawdzić aktualne parametry pracy kotła, m. in. aktualną temperaturę zadaną.

A co do poprzedniego mojego postu - wg instrukcji, po przełączeniu kotła na tryb letni, na CW400 powinien się wyświetlać symbol "Lato (wył.)", u mnie się takowy nie wyświetla. A kocioł nie pracuje. Załącza się tylko na grzanie CWU.

Opublikowano
14 godzin temu, Semy napisał:

Czy mogliby Koledzy podpowiedzieć, czy w czasie przełączania kotła na tryb letni powinna się wyświetlać na CW400 informacja "Lato (wył.)" ?? Takowy symbol podany jest w instrukcji. Pytam, bo mój Smart pracuje obecnie w trybie automatycznym, a po powrocie do domu z pracy zastałem kocioł wyłączony z temperaturą zadaną 5'. Na zewnątrz faktycznie była temperatura 17' (tryb letni właśnie na tyle mam ustawiony), ale w tej chwili temperatura na zewnątrz spadła do 13' a kocioł nadal nie pracuje.

Może po prostu miałeś zapotrzebowanie spełnione na ogrzewanie.

Opublikowano

Całkiem możliwe Kolego teres. W domu miałem temperaturę wyższą od ustawionej. Kocioł załączył się ponownie w trybie CO dopiero gdzieś nad ranem. A nie wiesz czasem jak to powinno być z tym symbolem trybu lato na CW400? Powinien się wyświetlać czy nie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.