xyz8 Opublikowano 24 Listopada 2019 #1 Opublikowano 24 Listopada 2019 Witam. Posiadam piec Defro sigma uni 16. Jak piec był nowy czyszczenie pieca przebiegało bez problemów, teraz po kilku latach mam problem. Po wyjęciu zawirowywaczy jak wyczyścić rurowe ciągi spalinowe?. Szczotka do czyszczenia z wyposażenia zdawała egzamin na początku teraz już nie daje rady. Jak to wygląda u was w podobnych piecach. Będę wdzięczny za wszelkie porady.
xyz8 Opublikowano 25 Listopada 2019 Autor #3 Opublikowano 25 Listopada 2019 Szczotka druciana z wyposażenia pieca nie daje rady zeskrobac tego nagaru który pokrywa rury spalinowe.
marcus312 Opublikowano 25 Listopada 2019 #4 Opublikowano 25 Listopada 2019 Można spróbować takim skrobakiem.
PioBin Opublikowano 25 Listopada 2019 #5 Opublikowano 25 Listopada 2019 A ja zamiast tego recznego oryginalu mam prawie to samo tylko przystosowane do wkretarki.
eliks Opublikowano 25 Listopada 2019 #7 Opublikowano 25 Listopada 2019 Szczerze Ci powiem, szwagier prowadzi ten sam kocioł i 3 sezony czyści kanały samym odkurzaczem. To dziwne że masz tam taki nagar, ale zawsze możesz kupić taką szczote która będzie dopasowana do średnicy płomieniówek a będzie na wiertarkę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.