Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie opcje zaznaczone z regulatorem. W pokoju zamontowany sterownik sailus 

5654E1E8-87BE-4AEB-BADC-45F9E6ECF7F4.jpeg

Opublikowano
31 minut temu, xlobuzek89x napisał:

Gdy wchodzę w menu instalatora to opcja Typ Zaworu jest zaznaczone wyłączone a gdy przejdę do opcji zawór pierwszy i drugi to jedynie co mogę zrobić to wpisać nr w rejestracji tak to reszta opcji zablokowana. Opcja ochrona powrotu również jest wyłączona.

59735554826__8DF68BF5-AB99-41E8-82BD-5D1F66CB2543.MOV 1 MB · 0 pobrań

Wg mnie tak się dzieje bo nie posiadasz siłownika mieszacza więc z automatu te funkcje są nieaktywne.

Opublikowano

Zawór czterodrogowy mam sterowany ręcznie, womix, obecnie ustawiony na 5. Cykl pracy pompy ustawić aby obniżyć temp kotła po przejsciu w podtrzymanie, bo sterownik odcina pompę i temp dobija do 80 na kotle....

Opublikowano

Wiem,że masz sterowany ręcznie. Ja się odniosłem do Twojego pytania z postu #68 odpisując w poście #69.

Opublikowano

Okey . Trzeba zainwestować w ten siłownik. 

Opublikowano

Zanim zainwestujesz przemyśl to sobie i poczytaj na ten temat. Ja w zasadzie jestem świeży z "pogodynką" bo pierwszy sezon i znam osoby które sobie odpuściły ale pomimo tego uważam sterowanie "pogodowe" za bardzo dobre z samego założenia. Powtórzę:

w zależności od temp zew. siłownik (czyli jakby przedłużenie Twojej reki gdy ręcznie ustawiasz zawór) przemieszcza zdecydowanie precyzyjniej niż Ty to robisz ręcznie zawór 4D. 

Poczytaj sobie jak chcesz
https://www.techsterowniki.pl/blog/krzywa-grzewcza-czym-ja-ustawic

• 2 lata później...
Opublikowano (edytowane)

Witam. w Tym sezonie zakupiłem opał KARLIK bezpośrednio od producenta. nie mogę znaleźć dobrych ustawień do tego ekogroszku.

Piec 1.2 kw OSIEK 5 klasa  sterownik tech st480, palnik ekoenergia. 

Praca. 7/ przerwa 57sek

nadmuch 32%

podtrzymanie 13 sek

Przerwa 20 min

wentylator 50 sek co 14.30min 

ogólnie to węgiel nie spala się w drobny popiół tylko tworzą się "kalafiory",dodam korona jest uszczelniona. 

Edytowane przez xlobuzek89x
Opublikowano

Po około godzinie pracy 

PXL_20211212_061632393.jpg

Po przegarnieciu korony, 10 min pracy,  białe na ścianach to po użyciu sadpala, ponieważ gdy zwiększyłem czas podawania do 8s w czasie w pracy to w środku zrobiło sie czarno.

PXL_20211212_062129355.jpg

PXL_20211212_061755931.jpg