Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Regulator SALUS - Jak zmienić w nim DIP?

Opsiq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. 

Jak zmienić DIP w regulatorze SALUS, model: 091FLv2  

Mną zdjęciu przedstawiam tył sterownika. Nie rozumiem jak mam zmienić w nim dip. 

A95E837D-96BB-4A61-BF07-C29E86E52751.jpeg

Opublikowano

SALUS w instrukcji ma napisane ze można dokonać zmiany. Co mam teraz z tym zrobić? Takie sterowniki w hurtowni kupiłem i zamontowałem klientowi. Sterownik działa ale chciałbym zmienić to aby nie musieć wracać później tego robić ze względu na jakieś zakłócenia. 

Opublikowano

Normalnie te luty się do góry podnosiło w odbiorniku jak i nadajniku w takiej samej kolejności.

Opublikowano

Mam przesunąć po prostu do góry te luty tak? Bo tego nie próbowałem. :)  Wydawało mi się, ze są to nieruszających luty.  

Opublikowano

Powinieneś móc je podwadzic do góry, przynajmniej ja tak miałem u gościa ostatnio. 

Opublikowano

Daj fot tej instrukcji, sam mam salusa na półce i nic takiego do przełączania nie ma, może masz instrukcję od innego modelu

Przełączanie było w bezprzewodowych wersjach 091FL, a Ty masz pewnie  091FLv2 czyli inny model, tam nadajnik jest sparowany z odbiornikiem

Opublikowano

Jak sie nie boisz to pozwieraj gore z dolem. Ps. Ja za to nie odpowiadam :)

Opublikowano

@sambor dokładnie taka wersje mam. Czyli temat do zamknięcia. ;) Tak mi się wydawało ze nie da się z tym nic zrobić. ;D 

Opublikowano

wlutuj sobie taki dip switch i przełączaj do woli

image.png.6f3b8e0987a6f4bf0f90f840a6796c53.png

Pytanie, czy to ma sens i czy to coś zmieni.

Opublikowano

Jeśli sparuję się samo to nie widzę potrzeby. 

Opublikowano

jak PCB stara to i flaki takie same, jedynie inne oprogramowanie może być . Czy sprzęt zniszczy? raczej nie, tam widać że górne pola zwiera do masy, niestety nie widać co jest w srodku. Mozliwe, ze górne pola ze sciezkami kończą sie na nie wlutowanym jakimś rezystorze, czyli "wiszą" w powietrzu.

5 minut temu, Opsiq napisał:

Jeśli sparuję się samo to nie widzę potrzeby. 

słusznie.

Opublikowano

@Gonzo19 z tego co śledziłem trasę ścieżek to idą do czarnej takiej płaskiej kostki. No ale nie będę tam nic lutował. Ktoś po coś zrobił to w ten sposób, wiec myśle ze nie będzie problemu. Jak będzie to odwołam się już wtedy do SALUSA i niech oni odpowiedzą. Dzięki wszystkim za pomoc. ;) 

Opublikowano

To już tak z ciekawości, mógłbyś wstawić zdjęcie tej płytki i "tej czarnej płaskiej kostki" ? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.