Animus Opublikowano 20 Lipca 2019 #26 Opublikowano 20 Lipca 2019 Sprawdź najpierw skuteczność wentylowania, wyczyść cały podajnik planik w obrębie dmuchawy, może popiołem przypchał się kanał napowietrzający w palniku, albo otwory dysz palnika masz zapchane. Może być też taka sytuacja, że masz gdzieś kieszeń, gdzie ten gaz się gromadzi, a wentylator nie ma tam odpowiedniego dostępu nie wentyluje akurat w tym kierunku, naturalna selekcja gazów np. cięższe, zbierają się gdzieś nisko.
Przemyslaw85 Opublikowano 22 Lipca 2019 #27 Opublikowano 22 Lipca 2019 Ciągle mu tu opisuje co ma zrobić. Jedyne czego on potrzebuje to właściwie ustawienie sterownika w trybie podtrzymania. Dmuchać często tak by żar był zawsze widoczny (nawet słaby ale ma być). Czym prędzej pojawi się płomień tym lepiej. Więcej strzałów nie będzie. Gwarantuję. Moje ustawienia: Praca podtrzymania 6s Przerwa podtrzymania 12 min 10s Wentylator czas pracy 45s Czas przerwy 15 min. Przy powyższych ustawieniach zużywam 2-4 kg groszku na dobę. Bojler 210l. Domyślne wartości podane przez producenta to jakaś kpina. Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka
mariorodrigez Opublikowano 23 Lipca 2019 Autor #28 Opublikowano 23 Lipca 2019 3 dni spokoju i znowu drzwiczki na podłodze. Co prawda chyba siła wybuchu jest mniejsza ale jest. Wcześniej wylatywały do drugiego wiadra a teraz jakby tylko wypadły z komina. Kolejna zmiana ustawień wentylatora w podtrzymaniu przerwa skrócona z 5 na 4 minuty praca wydłużona z 25 na 30sekund Przemysław85 nie bardzo wiem jak rozczytać Twoje ustawienia względem moich dwóch parametrów. Dziwne jest to ogólnie że mieszkamy w domu 3ci rok. Wcześniej nic nie grzebałem w ustawieniach i wszystko śmigało. Zmieniałem tylko tryby pracy plus włączałem/wyłączałem pompę podłogówki. Może to ostatnia dostawa węgla tak miesza? W sumie kupiłem go wczesną wiosną i jakby częstotliwość wypadania drzwi wzrosła
radik81 Opublikowano 23 Lipca 2019 #29 Opublikowano 23 Lipca 2019 Jak wcześniej było OK to może spróbuj innego grochu?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.