tomasz0206 Opublikowano 3 Lipca 2019 #1 Opublikowano 3 Lipca 2019 Witam wszystkich, Przedstawiam tutaj swoją dotychczasową instalację. Dom o powierzchni 200 m2 plus bojler 80l. Na pierwszym zdjęciu istniejąca instalacja, na drugim "poprawiona". Kocioł znajduje się w kotłowni, z której rurami wchodzi do piwnicy w budynku. Obecnie wystepuje jedynie jedna pompa przy piecu. Po modernizacji chciałbym żeby ona tu został a reszte instalacji przenieść do piwnicy i tam zastosować sprzęgło i pompy na obiegi: parter, poddasze, CWU. Proszę o opinie i poprawienie mnie jeśli jest coś źle. Jestem przygotowany na krytykę, w temacie Hydrauliki dopiero raczkuje, a przed wykonaniem instalacji chcę być jej pewny żeby kolejny raz nie wykonać jej źle. Pozdrawiam wszystkich :)
krisb Opublikowano 5 Lipca 2019 #2 Opublikowano 5 Lipca 2019 ......nie chcę być złośliwy, ale kolega pomylił fora..... ;-), Nikt z Liderów forum tego nie napisał, to ja się wychylę..... Tu nikt nie ma szklanej kuli, aby wiedzieć coś więcej o kluczowych parametrach tej instalacji... Kolega dobrze powertuje forum, to od razu zaskoczy, o co chodzi.... Pozdrawiam serdecznie
maciej112 Opublikowano 12 Lipca 2019 #3 Opublikowano 12 Lipca 2019 Ale coś nie działa jak trzeba że potrzebna ta modernizacja?
tomasz0206 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Autor #4 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 działa, ale mysle ze przerobienie instalacji pozwoli zaoszczedzic troche w okresie opalowym, w przyszlym roku planuje montaz solarow co pozwoli zrezygnowac z palenia w piecu na ciepła wode. Mysle ze ta zmodernizowana instalacja bardziej wykozysta mozliwosci pieca. Jakies rady?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.