mironw Opublikowano 13 Grudnia 2019 #102 Opublikowano 13 Grudnia 2019 1- to może tak tylko odpowiednie pompy 2- albo wstawić zamiast sprzęgła wymiennik i kocioł w układzie otwartym , a instalacja zamknięty
Zajaszcze Opublikowano 13 Grudnia 2019 Autor #103 Opublikowano 13 Grudnia 2019 Odniosę się w końcu do tego co piszecie. Mam już schemat instalacji, który wiem, że będzie działał. Po co wymyślacie coś co jest nie potrzebne. Zapytałem o to jaki wpływ będzie miało połączenie jednego odbiornika ciepła do do innego obiegu - powrotu. Bo tak w tej chwili mam to zrobione w instalacji a posadzek nie mam zamiaru zrywać.
Zajaszcze Opublikowano 5 Marca 2020 Autor #104 Opublikowano 5 Marca 2020 Panowie a jak ugryźć dodatkowy bufor wodny w instalacji c.o. czy da się go gdzieś wstawić? Przed zaworem termostatycznynym czy za? Czy może przy rozdzielaczu na obiegi i wtedy 3x bufor. Dodam że zasobnik c.w.u już posiadam - nierdzewny 300l 2w. Docelowo jest już doprowadzone przyłącze do c.wu i solarów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.