Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ciśnienie w instalacji.

doctor82

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem . Dziś chciałem uruchomić bojler zalałam go . Jednak zaczęło mi rosnąć ciśnienie w instalacji co. Jak dolewam zimnej wody z wodociągu to wzrasta ciśnienie w instalacji co. Boiler jest dobrze podpięty.

Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jak zamknolem pompe curkulacjyjna to jest ok

Opublikowano

Zamknolem obieg pompy cwu i otworzyłem cyrkulacyjny. I też jest ok. Chyba masz racje

Opublikowano

Czy ewentualnie może być inna przyczyna?

Opublikowano

Zakładając, że wszystko jest prawidłowo podłączone, to uszkodzona jest wężownica lub płaszcz w zależności od typu bojlera. 

Opublikowano
50 minut temu, doctor82 napisał:

Czy ewentualnie może być inna przyczyna?

Ja sprawdziłbym jeszcze raz przyłączenie bojlera ew daj jeszcze fot podłączenia tego bojlera i typ bojera też by się przydał - może są zamienione króćce

Opublikowano

ta pompa pomarańczowa na zdjęciu to od czego jest? cyrkulacja?

Opublikowano

Pewnie zmylił instalatora min. 1" króciec cyrkulacji. Tam trzeba na miejscu dokładnie sprawdzić, bo podejrzewam, że zasilanie wężownicy podłączone jest do króćca cyrkulacji. Prezy okazji: za pompą cyrkulacyjną dać zawór zwrotny. I ściągnij ten "motylek" z zaworu odcinającego do zbiornika membranowego CWU. Bo jak zaczyna gdzieś cieknąć, to domownicy potrafią zakręcać wszystko co popadnie :)

Opublikowano

Problem rozwiązany. Pomylone zasilanie z cyrkulacja. Dzięki za pomoc.

Opublikowano
Jest chyba błąd - zasilanie grzania jest włączone zamiast cyrkulacji CW i odwrotnie!
Tak miales rację. Dzieki

Opublikowano

ale ja odrazu to zamknołem, a po zatym do woda z wodociągu poszła w instalację.

Opublikowano

Ale pompy pewnie się załączyły dla pewności zrób jak radzi kolega sambor , to parę groszy za wodę , a zdrowie ważniejsze . A zapewne hydraulik nie przepłukał instalacji skoro nie zauważył złego wpięcia

Opublikowano

Instalacja CWU po wykonaniu powinna być wypłukana z różnego rodzaju past, pakuł, opiłków , normalnie 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.