Sfoboda Opublikowano 21 Stycznia 2019 #1 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Witam Zwracam się z prośbą o pomoc w doborze optymalnych ustawień pieca bo raz sporo ciepła ulatuje przez komin a raz nie dogrzewa. Pięć to sąd bio compact 12kw że sterownikiem techa st-550 z PiD. Dom 120m2 . Porotherm 25+20 styropian grafitowy. Dach ocieplony pianą PUR. Okna 3 szybowe+ rolety zewnętrzne. Dom zamieszkały z końcem października 2018 i też tak zaczął pracować pięć i tak do dziś przeglądam forum i nie potrafię ustawić pieca . Nie zależy mi na szybkim osiągnięciu temperatury lecz na zmniejszenie spalania i mniejszej ilości załączeń. Z góry dziękuję za parę wskazówek bo w trybie serwisowym też już grzebałem i wiem że jeszcze można lepiej ten pięć ustawić .
Sfoboda Opublikowano 21 Stycznia 2019 Autor #2 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Co by można zmienić ? Praca bez PiD Czas podawania 8sekund Czas przerwy 45 sek Siła nadmuchu 45% Podtrzymanie Praca w podtrzymaniu 2sekundy Przerwa w podtrzymaniu 3min 40 sek Wentylator w podtrzymaniu Praca 15 sek Przerwa 2 min Bieg wentylatora 35% Ruszt Przerwa w pracy 2 min Przerwa w podtrzymaniu 15 min
aadm1 Opublikowano 27 Stycznia 2019 #3 Opublikowano 27 Stycznia 2019 witam proszę mi odpowiedzieć jako osobie nie mającej wiedzy technicznej czy ustawienia pracy, przerwy rusztu ma wpływ na ilość spalanego peletu. pozdr
Rekomendowane odpowiedzi
🛠 Szukasz kotła na paliwo stałe?
Wypełnij krótki formularz i porównaj oferty firm z Twojego regionu
Porównaj ofertyZarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.