Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Grzejniki zimne na piętrze

Bandyta1994

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przepraszam z góry jeśli temat umieszczony w złym miejscu.

Mianowicie mam problem z trzema grzejnikami w mieszkaniu na II piętrze, grzeją one tylko na wejściu tzn. ok 15 cm ich szerokości. Oczywiście odpowietrzałem je jednak nie w tym problem. Co mnie martwi wszystkie 3 grzejniki grzeją w taki sam sposób. Pytanie co może być problemem. Znajomy mówił mi, że może muszę uzupełnić wodę w naczyniu wyrównawczym jednak jak to zrobić.. 

Opublikowano

Jeżeli masz układ otwarty z naczyniem w najwyższym punkcie instalacji to przy kotle na powrocie na instalacji (lub wkręcony bezpośrednio w sam kocioł)powinien być zawór spustowo-napełniający z końcówką na węża(chyba że ktoś zrobił "na stałe" uzupełnianie wody-bezpośrednio z instalacji wody użytkowej)zakładasz węża ogrodowego na ten zawór,drugi koniec węża gdzieś na zawór z sieci.Dopełniasz wodę do instalacji aż się przeleje przez rurę przelewową idącą od naczynia(powinna być gdzieś w okolicach kotła(rura z luźnym wypływem tzn bez żadnego zaworu,odprowadzana np.do umywalki)No chyba że masz kocioł w układzie zamkniętym wtedy kwestia napełniania to jeszcze inna bajka.

Inną przyczyną niegrzejących grzejników może być brak zrównoważenia hydraulicznego instalacji.

A leje się w ogóle woda z odpowietrzników na tych grzejnikach przy próbie odpowietrzania ich?jak nie leje to za mało wody w instalacji

Najlepiej gdybyś zamieścił foto 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.