szelest Opublikowano 7 Listopada 2018 #1 Opublikowano 7 Listopada 2018 Kupiłem na lokalnym składzie,Pieklorz chwałowice luzem po 880 zł.W poniedziałek rano kocioł stoi ,zablokowany ślimak .W węglu była gratisowa "wkładka".Trzeba dokładnie sprawdzać co wrzuca się do kosza.Aktualnie na palniku greenpal.
Gość berthold61 Opublikowano 7 Listopada 2018 #2 Opublikowano 7 Listopada 2018 Fajna ajza nie ma co .
szelest Opublikowano 7 Listopada 2018 Autor #3 Opublikowano 7 Listopada 2018 Coś się musi dziać ,aby było wesoło.
SONY23 Opublikowano 7 Listopada 2018 #4 Opublikowano 7 Listopada 2018 W śrutownikach do zboża na dole kosza zasypowego w ściankach kiedyś producent montował dwa silne magnesy. Nie było bata, żeby coś żelaznego trafiło dalej na wirujące z ogromną prędkością elementy.
Hermogenes Opublikowano 7 Listopada 2018 #5 Opublikowano 7 Listopada 2018 Kiedyś podobną dłuższą gdzieś 20 cm; znalazłem w drzewie, pół godziny kombinowałem jak je powalić, iskry z łańcucha i dym ki czort myślę? Ale dało radę. poz Hermogenes
Gość Visitor1230 Opublikowano 7 Listopada 2018 #6 Opublikowano 7 Listopada 2018 To jeszcze nic. Kiedys jak na stolarni pracowalem, poszla nam cala tarcza na formatowce. Okazalo sie, ze w plycie wiorowej byl wprasowany klucz plaski 32. Dobrze ze nic nikomu sie nie stalo.
krisgie Opublikowano 7 Listopada 2018 #7 Opublikowano 7 Listopada 2018 Pod budowę musiałem ściąć stary jesion. Miał pewnie z 1.5m średnicy a może i więcej (już nie pamiętam) a korzenia to na STAR-a nie szło podnieść ciężkim sprzętem a do jego wykarczowania trzeba było kilka maszyn, coś jak "dziadek za rzepkę" ;) Już pilarze narzekali ale jak potem przyszło mi to poszatkować to w pniu znalazły się kamienie, łańcuchy, kule z 1 czy 2 wojny światowej, kawałek studni itp..;) . Kilka łańcuchów zużyłem ale za to sporo ciepła z tego miałem ;)
lubelskisamuraj Opublikowano 7 Listopada 2018 #8 Opublikowano 7 Listopada 2018 No proszę, a to podobno tylko w ruskim śruby, śmiecie itp ;)
Dayan Opublikowano 8 Listopada 2018 #9 Opublikowano 8 Listopada 2018 Kiedyś w popiele znalazłem płaskownik o wymiarach ok 10x2cm. Jakimś cudem nie zblokował ślimaka :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.