rbpomian Opublikowano 2 Listopada 2018 #1 Opublikowano 2 Listopada 2018 Cytat woda dopuszcza się non stop i zlatuje do szamba jak zamknę dopust zlatuje z instalacji. Zbiornik z pływakiem działa,otwiera i zamyka.Kominek z płaszczem wodnym,podłogówka i grzejniki,dodatkowo kocioł elektryczny i razem połączone,grzejniki ciągle się zapowietrzają.A działało wszystko dobrze.Jestem właścicielem tego cudu instalacji dwa lata,w 2016r.kupiliśmy ten domek.Co się mogło stać? pomocy!!!!!!!!!!!
sambor Opublikowano 3 Listopada 2018 #2 Opublikowano 3 Listopada 2018 Witam jak masz ręczne odcięcie wody do naczynia to je zakręć i po krzyku. A tak naprawdę potrzeba schematu instalacji - może być że zbiornik jest za nisko i sam zrzuca wodę a jednocześnie zawór pływakowy powoduje napełnianie zbiornika.
Przemyslaw85 Opublikowano 3 Listopada 2018 #3 Opublikowano 3 Listopada 2018 Ja bym zaczął od przepisania problemu zgodnie z zasadami. Tego bełkot nie idzie czytać a co dopiero zrozumieć problem.Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
rbpomian Opublikowano 5 Listopada 2018 Autor #4 Opublikowano 5 Listopada 2018 Tak jak pisałem,mieszkamy w obecnym miejscu dwa lata i wszystko było dobrze.Jakiś czas temu wymieniłem pływak,dopust jest otwarty i napełnia zbiornik,gdy jest pełny pływak go zamyka,itd.Jak zamknę dopust to woda wolno ale,ubywa z instalacji,gdy jest otwarty leje się ciągle i napełnia szambo.Jest to kominek z płaszczem wodnym i zasila podłogówkę,salon,łazienka,kuchnia,oraz drabinkę łazienkową i dwa grzejniki.To parter,natomiast są jeszcze drabinka w łazience i dwa grzejniki na piętrze.Wcześniej wszystko pracowało prawidłowo a od tygodnia dzieją się cyrki.Pozdrawiam,Roman.
Hermogenes Opublikowano 5 Listopada 2018 #5 Opublikowano 5 Listopada 2018 Zobacz może źle ustawiłeś pływak ( zbyt wysoki poziom) i woda ucieka przelewem. Jeśli tam jest dobrze to może automatyczny zawór od wężownicy schładzającej popuszcza, ale to musisz sam wyczaić którędy owa woda wycieka. poz Hermogenes
sambor Opublikowano 5 Listopada 2018 #6 Opublikowano 5 Listopada 2018 Albo pływak ma dziurę i na dodatek pompa na powrocie co powoduje wyrzut wody z naczynia.
szakallo Opublikowano 8 Listopada 2018 #7 Opublikowano 8 Listopada 2018 Ja obstawiam pływak - źle wyregulowany lub zacina się - niema innej możliwości skoro przelewa do szamba. A to że wody ubywa w instalacji może być normalne jeśli przegrzewasz lub ma gdzie parować. Zakręć wodę i zobacz czy będzie brakowało za kilka dni.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.