Dragster Opublikowano 2 Listopada 2018 #76 Opublikowano 2 Listopada 2018 No właśnie, tak się zastanawiam od czego to zależy bo wydaje mi się, że przy takim zapotrzebowaniu wystarczyłby kocioł z normalną pojemnością i dobrą modulacją bo nawet w okresach przejściowych będzie sporo potrzebował tych kW. Wątpię by często się wygaszał.
badyl7 Opublikowano 2 Listopada 2018 #77 Opublikowano 2 Listopada 2018 10 godzin temu, sambor napisał: Ja nie wierzę w tą moc 17kW - chyba , że to dla domu starego, ale dla nowego nie może być powyżej 40-50W/m2 czyli albo dom prawie 400m2 albo brak kilku okien. Z resztą inst też skopana - do PC stosuje rozdzielacze z pompą mieszającą i do tego ma być ten Biawar - zgroza. Faktycznie trochę pomiseszałem z tym 17KW
badyl7 Opublikowano 2 Listopada 2018 #78 Opublikowano 2 Listopada 2018 10 godzin temu, sambor napisał: Z resztą inst też skopana - do PC stosuje rozdzielacze z pompą mieszającą i do tego ma być ten Biawar - zgroza. Kolego możesz rozwinąć swoją myśl? Jestem laikiem w tej dziedzinie i za tydzień będę robił wylewki więc jest jeszcze okazja coś poprawić.
badyl7 Opublikowano 2 Listopada 2018 #79 Opublikowano 2 Listopada 2018 Powierzchnia użytkowa do ogrzania to ok 230metrów , a po podłodze to ponad 280metrów , rury na ogrzewanie podłogowe ok 2400metrów
sambor Opublikowano 2 Listopada 2018 #80 Opublikowano 2 Listopada 2018 3 godziny temu, badyl7 napisał: Kolego możesz rozwinąć swoją myśl? Jestem laikiem w tej dziedzinie i za tydzień będę robił wylewki więc jest jeszcze okazja coś poprawić. Poplątały mi się te nicki - jeden badyl ( @badyl7) pisze Biawarze , drugi o ( @Badyl18) o PC i bądź tu na szybki ze smartfona mądry. Przyjmij, że to post nie do Ciebie, ale zdjęcia rozdzielaczy możesz dać, ponadto daj średnice rur do rozdzielaczy.
badyl7 Opublikowano 6 Listopada 2018 #81 Opublikowano 6 Listopada 2018 W dniu 2.11.2018 o 22:37, sambor napisał: Przyjmij, że to post nie do Ciebie, ale zdjęcia rozdzielaczy możesz dać, ponadto daj średnice rur do rozdzielaczy. Średnica rur do rozdzielaczy 25mm
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.