Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,jaki kocioł by był dobry ekogroszek czy tłokowy na miał itp. pisze o firmie stalbud-pleszew .mam do ogrzania 170m2 podłogowki ok.40m2 i zbiornik CWU ok.140l nowy dom parter pietro załączam fotki tego pieca

Chciałbym zeby instalacja była nie droga :D

post-6873-1239909768_thumb.jpg

post-6873-1239909785_thumb.jpg

post-6873-1239909841_thumb.jpg

Opublikowano

Jesli na ekogroszek to kupiłbym eko-komfort lazara. Dobry kocioł z dobra automatyką. A jeśli tłokowiec to tez mozesz kupic Lazara jest w tej chwili multiperfekt zeliwny tłowkowiec i pewnie za pare dni sie pokaże stalowy bedzie sie zwał multikomfort

Opublikowano

No dzieki kolego za podpowiec .Widziałem ten piec multikomfort jest super ale troszke cena za wysoka różnica jest dosyc znaczna bo to nawet 6 tysiecy najtaniej wychodzi ten stalbud-pleszew,ale czy bedzie dobry ?jeszcze ten eko groszek lazara ale tylo z wkładką jeszcze mnie interesuje zobaczymy.Pozdrawiam

Opublikowano

Widziałeś pewnie zeliwny tłokowy. Stalowy dopiero sie pojawi. Wiec nawet ceny nie sa znane.

Wyjdzie teraz tez tańsza wersja eko-komfort. Musisz pamietać o jednej waznej rzeczy ze nie kupujesz kotła na rok tylko na pare lat.

Opublikowano

Jestem tez bardziej za lazarem eko komfort jakoscią wykonania spawow i całokształt.Znajomy go ma no i jest zadowolony.Mam pytanie czy ten nowy ekogroszek tez ma ruszt dodatkowo do palenia drewnem?

Opublikowano

Jeżeli na zdjęciu palnika kotła Lazar Multi-Komfort widać płyty ceramiczne, to bardzo polecam takie rozwiązanie. Dzięki temu łatwo uzyskujemy efektywne, bezdymne spalanie i małą ilość sadzy. Swojego tłokowca zmodernizowałem w identyczny sposób, ale rozwiązanie fabryczne z pewnością jest lepsze. Przy zakupie warto zwrócić na to uwagę. Prawdopodobnie kocioł Taurus Gaur ma podobne rozwiązanie palnika i jest dużo tańszy.