mnich027 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 #1 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Witam,jaki kocioł by był dobry ekogroszek czy tłokowy na miał itp. pisze o firmie stalbud-pleszew .mam do ogrzania 170m2 podłogowki ok.40m2 i zbiornik CWU ok.140l nowy dom parter pietro załączam fotki tego pieca Chciałbym zeby instalacja była nie droga :D Cytuj
SanitSystem Opublikowano 16 Kwietnia 2009 #2 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Jesli na ekogroszek to kupiłbym eko-komfort lazara. Dobry kocioł z dobra automatyką. A jeśli tłokowiec to tez mozesz kupic Lazara jest w tej chwili multiperfekt zeliwny tłowkowiec i pewnie za pare dni sie pokaże stalowy bedzie sie zwał multikomfort Cytuj
mnich027 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Autor #3 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 No dzieki kolego za podpowiec .Widziałem ten piec multikomfort jest super ale troszke cena za wysoka różnica jest dosyc znaczna bo to nawet 6 tysiecy najtaniej wychodzi ten stalbud-pleszew,ale czy bedzie dobry ?jeszcze ten eko groszek lazara ale tylo z wkładką jeszcze mnie interesuje zobaczymy.Pozdrawiam Cytuj
SanitSystem Opublikowano 16 Kwietnia 2009 #4 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Widziałeś pewnie zeliwny tłokowy. Stalowy dopiero sie pojawi. Wiec nawet ceny nie sa znane. Wyjdzie teraz tez tańsza wersja eko-komfort. Musisz pamietać o jednej waznej rzeczy ze nie kupujesz kotła na rok tylko na pare lat. Cytuj
mnich027 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Autor #5 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Jestem tez bardziej za lazarem eko komfort jakoscią wykonania spawow i całokształt.Znajomy go ma no i jest zadowolony.Mam pytanie czy ten nowy ekogroszek tez ma ruszt dodatkowo do palenia drewnem? Cytuj
SanitSystem Opublikowano 16 Kwietnia 2009 #6 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Tak. Mozesz palić normalnie drewnem weglem. Ponizej masz link do tego nowego kociołka http://www.hkslazar.pl/oferta/kotly-multi-komfort/ Cytuj
jedrek123 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 #7 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Witam :D Jestem nowym użytkownikiem tego forum i proszę o pomoc. Chcę kupić piec z firmy Kotłospław z Pleszewa typu KWM-SR na miał i ekogrosze Proszę o opinie :) Cytuj
neokowal1 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 #8 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Jeżeli na zdjęciu palnika kotła Lazar Multi-Komfort widać płyty ceramiczne, to bardzo polecam takie rozwiązanie. Dzięki temu łatwo uzyskujemy efektywne, bezdymne spalanie i małą ilość sadzy. Swojego tłokowca zmodernizowałem w identyczny sposób, ale rozwiązanie fabryczne z pewnością jest lepsze. Przy zakupie warto zwrócić na to uwagę. Prawdopodobnie kocioł Taurus Gaur ma podobne rozwiązanie palnika i jest dużo tańszy. Cytuj
SanitSystem Opublikowano 17 Kwietnia 2009 #9 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Duzo tanszy to raczej nie. Ale troche tanszy Cytuj
Neo Opublikowano 17 Kwietnia 2009 #10 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Kotły Taurus są do końca kwietnia w mocno obniżonych cenach. Co do kotłów Lazara (drogie ale dobre) zagwarantuj sobie przed zakupem serwis. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi