Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kocioł na pellet - który z proponowanych przez lokalnego sprzedawcę?

EdytaMaz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, EdytaMaz napisał:

Czy spotkaliscie sie z sytuacja, aby dany producent kotla nie udostepnial DTR? To powszechy zabieg?

Mnie interesują konkrety a nie pisanie wiem ale nie mogę powiedzieć.

Opublikowano

Po to jest te forum by wszyscy zainteresowani mogli wyrobić sobie zdanie na temat kotłów i ich producentów.

Choć wiem , że na Tym forum też jest cenzura i posty niewygodne dla producentów są usuwane . Czyli jest nie do końca transparentne .

A ja jestem człekem transparentnym przez całe swe życie i sprzeciwiam się wszelkim niedomówieniom i zakłamaniu.

Opublikowano
W dniu 3.09.2018 o 19:12, EdytaMaz napisał:

Nie podaje producenta, bo byc moze nie zyczylby sobie, zebym publicznie podawala takie informacje. Znany, polski producent kotlow. 

Kotłospaw

Opublikowano

Szanowna Pani mnie zaskoczyła.

Nikt zazwyczaj nie wysyła dtr-ki jeśli wszystkie dane , instrukcje podajników, sterowników są dostępne na stronie producenta.

Przed chwilką dzwoniłem do WITKOWSKIEGO z pytaniem anomimowym o dtrkę ecopell mini i odpowiedź pierwsza że wszystkie dane są ogólnodostępne, na ponowienie prośby proszono mnie o podanie modelu kotła, a firma wyśle w formie papierowej na podany adres, ja nie chcąc fatygować odpowiedziałem że jeszcze nie w tej chwili gdyż się nie zdecydowałem........ Wysyłają również kopie certyfikatów, a konfiguracje kotłów są bezpłatne (chodzi o strony podajników drzwiczek ,etc)

http://www.kotly-witkowski.pl/kotly-klasy-5-2/ecopell-mini#dane-techniczne

http://www.kotly-witkowski.pl/do-pobrania

Opublikowano

Na tych stronach brak istotnych danych gabarytowych, brak też inf o możliwości pracy w układzie zamkniętym i ciekawa sprawa dlaczego są instrukcje podajników i sterowników samego kotła nie ma?

Inni producenci nie mają takich ograniczeń.

Opublikowano

Układ zamknięty w standardzie i 1.5bar max

http://www.kotly-witkowski.pl/kotly-klasy-5-2/ecopell-mini#wymiary

Opublikowano

Witam kolego SAMBOR.

Jeśli czegoś brakuje to zawsze można zadzwonić, napisać e-maila, dla zainteresowanych jak połączą z dz.technicznym to udzielą informacji jaki jest gwint w zawiasie czy w gałce. Proszę mnie nie posądzać że mam coś wspólnego z nimi ....O przepraszam oszukałem...mam coś wspólnego... jestem kilkukrotnym zadowolonym ich klientem i sąsiedzkim "pośrednikiem".

Już kilkanaście osób z grona znajomych nabyło różne sprzęty produkcji Witkowskiego i nie jest mi znany przypadek złej obsługi czy braku pomocy serwisu, a już ciężko mi uwierzyć w olewający stosunek do klienta.

Ale aby być obiektywnym to powiem tak ich produkty w/g mnie są niezłe jakościowo, wiadomo że inne firmy robią i mercedesy czy lamborghini, jednak przeciętny kowalski zadowoli się renówką czy toyotą..... natomiast serwis i obsługa czy też kontakt... bezproblemowy.

Starczy tego bo już mnie niektórzy posądzą o reklamę........ Pozdrawiam.

Opublikowano

Jak ja będę potrzebował to zawsze dane znajdę, tu idzie o szersze grono potencjalnych klientów , ale mnie to rybka nie sprzedaje kotłów, czasem je montuję.

Ale takich ograniczeń inf nie popieram.

Opublikowano

Dlatego też pisałem o Kotlospawie. Chciałem DTRke Slimko i na stronie nie ma.

Opublikowano

Witam

Powiem tak w tym roku zamontował mi hydraulik Kotłospaw 16 UP i DTR otrzymałem dopiero przy dostawie z kotłem, nawet nie wnikałem wcześniej w to co tam jest napisane dopiero przed montażem zacząłem studiować papiery.

Nie wiem jak to jest u innych producentów kotłów czy udostępniają tak chętnie DTR czy dopiero przy zakupie otrzymuje się papiery.

Pozdrawiam 

Opublikowano

Ok sam użytkownik tak powinien dostać i wtedy za dobór kotła i jego montaż odpowiada instalator.

Ale co ma zrobić właściciel nietypowej wymiarowo kotłowni gdzie jeszcze jest potrzeba montażu kotła w układzie zamkniętym , który sam kupuje kocioł?

Opublikowano

To taka wielka tajemnica DTR jest? Przed zakupem nie można na spokojnie zapoznać się z informacjami na temat urządzenia tylko najpierw kupić kota w worku a potem się martwić? Szczególnie, że na stronach producentów w większości opis kotła to jedynie marketingowy bełkot, istotnych informacji jak kot napłakał. Najlepiej omijać tych wielkich "byznesmenów", polska szkoła biznesu i jej podejście do klienta.

Gość Visitor1230
Opublikowano

Nie wyobrazam sobie zakupu kotla bez wstepnego zapoznania sie z konstrukcja. Moglby to byc jakis nawet najlepszy na rynku. Tacy producenci nie byliby u mnie wogole brani pod uwage.

Opublikowano

Sas Solid który montowałem 2 lata temu, już miał możliwość montażu w instalacji zamkniętej. Po za tym informacje na ich stronie są wyczerpujące. W porównaniu do Seko gdzie  chciałem kupić Seko Maxx LE z odpopielaniem i automatycznym czyszczeniem i z którego zrezygnowałem z powodu odmówienia mi DTR przed zakupem, Sas to wzorzec. M.in. też z powodu tutaj braku, a u innych wymyślanych  corocznych płatnych serwisów dla utrzymania gwarancji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.