diviz Opublikowano 8 Kwietnia 2009 #1 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 panowie tak jak w temacie , jest problem bo piec był wymieniany w styczniu na szybko no i pan od instalacji nie pomyślał o tym zaworze mówiąc że wystarczy zakręcić grzejniki no i tu się zaczynają jaja Piec z sterownikiem to "IGNIS alfa", kocioł 25 kW Domino no i jak zakręciłem te grzejniki to na piecu pokazało sie 85 stopni i rura od podajnika była ciepła -gorąca potem delikatnie odkręciłem grzejniki i temperatura spadła do 75 stopni i rura była letnia ale za to w domu była masakra panowie możecie mi tu podsunąć jakiś pomysł co z tym fantem zrobić ? Cytuj
automatyk Opublikowano 8 Kwietnia 2009 #2 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 tak masz złe ustawienia kotła i za duza moc sie wydziela na kotle na postoju Cytuj
diviz Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Autor #3 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 ustawienia są takie : czas podawania:27s, czas przerwy: 55s, czuwanie czas podawania: 35s, czas przerwy 9min, moc dmuchawy: 40%, mnożnik: x1 no i jak staram się coś zmienić patrz " czuwanie " np czas przerwy to cały płomień opada i nie wiem co robić ;/ Cytuj
automatyk Opublikowano 8 Kwietnia 2009 #4 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 czas podawania 7s czas przerwy 30s czuwanie czas podawania 7 czas przerwy 12min przedmuch co 6min czasprzedmuchu 10s zastosój te ustawienia i zobacz co siebedzie działo podczaspostoju nie ma prawa kociołek podnies temp nawet jesli nie bedzie zadnego odbioru wiec ustawiasz tak długo zeby był mały kopczyk caly czas i nie paliło sie za mocno Cytuj
diviz Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Autor #5 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 czas podawania 7 ( Sec ? ) czas przerwy 12min przedmuch co 6min (czyli mnożnik 2 ?) czasprzedmuchu 10s (z tego co widziałem nie ma czegoś takiego w tym sterowniku ;/ ) Cytuj
automatyk Opublikowano 8 Kwietnia 2009 #6 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 no nieznam tych wszsystkich steromników niesteety oczywiscie ze 7 sek a w tym podczymaniu todzłaj tak zeby był zar ale na kopczyku zeby nie wchodził w podajnik i tak ustawiaj nawet jesli bedzie sie wydawało ze ustawienia sa absurdalne mozesz nawet dojsc do podawania 7s i przerwy 30min i dmuchawa co 15min takze działaj zycze powodzenia ma byc zar ,kopczyk i temp stabilna nawet jak pozamykasz wszystkie grzejniki oczywiscie w podczymaniu -postoju a powietrze to tak na 50-60% Cytuj
diviz Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Autor #7 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 no ale tu się chyba tak nie da żeby dmuchawa sama chodziła i to jest problem tego sterownika mało kto go zna xD Cytuj
automatyk Opublikowano 9 Kwietnia 2009 #8 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 nie sama tylko scisle wzgledem, podajnika a jak juz bedzie pracowac to tak na 50-60% Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi