Juzef Opublikowano 20 Grudnia 2017 #1 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Uszanowanie Mam sobie baniaczek 300l CWU z takim kawałkiem instalacji. Problem w tym, że kocioł podpięty pod górną grzałkę podgrzewa tylko niecałą połowę jego pojemności. Chcąc podgrzać całość, chciałbym mieć możliwość zamieszać zawartością w trakcie grzania. Myślałem, by zrobić to możliwie inteligentnie, wykorzystując pompę cyrkulacji CWU a nie po prostu dokładając kolejną. Takie coś mi na myśl przychodzi. Zaworek po drodze byłby elektrozaworem (raczej tańszy niż kolejna pompa). Plus trzeba by zlikwidować podłączenie cyrkulacji do środkowego króćca w baniaku. Czy coś dobrze kombinuję? pzdr.
elfuczi Opublikowano 22 Grudnia 2017 #2 Opublikowano 22 Grudnia 2017 jak ktoś lubi zaworami mieszać to spoko
elfuczi Opublikowano 22 Grudnia 2017 #3 Opublikowano 22 Grudnia 2017 a zdecydowanie lepiej zrobić ładowanie zasobnika przez wymiennik płytowy nagrzewa sie cały zbiornik bardzo szybko , wężownica =grzałka? niestety trzeba kupić wymiennik i pompkę do cyrkulacji lub wykorzystać tą co jest.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.