Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kto Musi Kupić Śmieciucha Niech Szybko Kupuje

Gość berthold61

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kazik idż ty na forum muratora tam jest kilku pajacy w wątku i po bulu tam politykują tu sobie odpuść daj nam święty spokój , a co do fundacji Batorego to są Żydki a Soros to wieprz nad wieprze i jakoś mi z nimi nie po drodze , my tu o kotłach wolimy gadać niż o Żydach , a szkoda porządnych Żydów wrzucać do takiego szamba jak Soros

A chciałbyś żeby inni , np. Żydzi wyzywali cię od Polaków.

Gość berthold61
Opublikowano

A chciałbyś żeby inni , np. Żydzi wyzywali cię od Polaków.

Ale zaraz Żydzi to nie jest obraźliwe ja tylko powiedziałem że taki Soros to zakała Żydów , porządnych Żydów , dodam że ja lubię i szanuję Żydów bo porządni ludzie ale tego Sorosa i Michnika nie trawię i już , mąciciele , jeden w kraju pianę bije a drugi sponsoruje wszystkie majdany i ciamajdany

Opublikowano

Całe szxzęście , że są jeszcze tacy co mają trochę odwagi . A prawda w oczy kole.

Opublikowano

"Dobra zmiana" to lewactwo czystej wody. To przedwojenna sanacja, co skłóciła nas z całym światem - skutek wiadomy. A Kaczor to czyta tylko.... o kotach.

Co do sądów - często bywam w sprawach służbowych i nie potwierdzam złych opinii o sędziach. Powrót do normalności, ale nie z panem Antkiem- trockistą.

Pozdrawiam

Kazik-wieśniak

Nie zabraniam Ci mieć własnego zdania, nie namawiam do kochania dobrej zmiany, szanuję Twoje odmienne poglądy, natomiast chciałbym żebyś Ty zanim zaczniesz używać określeń "lewactwo, sanacja, trockizm" (poniekąd mnie tak określasz), najpierw może przeczytał co one oznaczają, bo wychodzisz na kompletnego idiotę, który używa słów nie rozumiejąc ich kontekstu i znaczenia. Poza tym obrażasz tych, którym ta dobra zmiana się podoba, a wszystko na to wskazuje, że trochę ich jednak jest, a nawet więcej niż trochę.

Całym światem się nie przejmuj, nikt się z nikim nie kłóci, po prostu Polska odzyskuje podmiotowość (przeczytaj co oznacza to słowo), przestając być kondominium (też trudne) i garstka paciorków przestaje wystarczać. Poza tym pisząc, że powrót do normalności, ale nie z Ankiem sugerujesz, że jednak nie jest i nie było normalnie...???

Proponuję następny wpis przed opublikowanie przemyśleć i przeczytać dwa razy, bo podpis Kazik wieśniak nie zwalnia z myślenia, tym bardziej, że połowa tego forum łącznie ze mną to wieśniaki lub półwieśniaki, mieszkające na wsi lub w terenach podmiejskich.

No i na koniec odrobina humoru - kto za zielony przycisk, kto przeciw czerwony przycisk  ;). Jako pierwszy klika w czerwony przycisk kolega form....

Opublikowano

Widzisz Wojtku,jak kol.@Kazik podpiera się takimi "autorytetami" jak stary Giertych,który był przydupasem i doradcą Jaruzelskiego,słuchając narracji oszustów z tzw. opcji

"katolicko-narodowej",z biskupami włącznie(kasa czyni cuda ;)),którzy wycierają sobie gębę patriotyzmem,a w rzeczywistości są sprzedawczykami ,jak kiedyś targowica(tam również były znamienite nazwiska),to nie nie dziwię się,że można mieć zryty beret i to poważnie.

Uważam,że każdy rozsądny obserwator,który umie trochę myśleć orientuje się,że te wszystkie ataki na rząd i konkretnych ludzi to robota wrogów Polski,żeby tylko nie być odsuniętym od koryta,zwłaszcza tego okrągłego,gdzie całe dynastie z pokolenia na pokolenie mają wyżerkę.

Na tysiąc wiorst śmierdzi to ruskimi onucami!...

Opublikowano

A wiecie co jest śmieszne i tragiczne zarazem? To, że w Polsce nie ma prawicy wogóle, natomiast jest sama lewica i jej różne odmiany od narodowego socjalizmu łatwo się domyśleć kto to tylko nie tak twardego jak w Niemczech w latach 30tych po komunistów nazywanych teraz liberałami lub socjalistami tak jak ten polak szwedzkiego pochodzenia, który chce nas opodatkować na 75%.

Demokracji też nie ma ani kapitalizmu ten system, w którym żyjemy to socjal demokracja liberalna chyba najgorsza poczwara jaka powstała ze wspólnych źródeł Marksa Engelsa i Lenina w Unii już nawet nie specjalnie to ukrywaj ą bo nawet w ich mediach czasami można usłyszeć o wartościach liberalnej demokracji, federalizacji Europy czyli nic innego jak Związek Socjalistycznych Republik Europejskich.

Dlaczego tak się dzieje? Dlatego, że socjalizm to bardzo dobry lep na ludzi tak zaczynali bolszewicy i Lenin wystarczy, że obiecasz coś motłochowi znajdziesz wroga najlepiej klasowego czy bogatego i już masz wygraną tyle tylko, że żeby dać motłochowi to trzeba najpierw mu zabrać bo przecież socjaliści nigdy nie maja własnych pieniędzy z definicji. W ostatecznym rozrachunku motłoch ma jeszcze mniej niż miał na początku a wąska socjalistyczna elyta nie pracuje i jest bogata, przypomina wam to coś? Tak to schemat działania bloku wschodniego jak to się mówiło wszyscy równo gówno mieli poza sekretarzami i towarzyszami :)

Natomiast stare prawo natury mówi, że tyle masz ile sobie zarobisz o ile cie ktoś nie okradnie a socjalizm moim zdaniem zawsze kradnie bo nie ma własnej kasy w przeciwieństwie do kapitalizmu, w którym żeby mieć trzeba zarobić a nie zabrać komuś.

Opublikowano

... jak ten polak szwedzkiego pochodzenia, który chce nas opodatkować na 75%.

Jeżeli masz na myśli tego komunistę z partii "razem",czy jakoś tak podobnego do Marksa Adriana Zandberga-to jest akurat były Duńczyk,a nie Szwed... ;)

Opublikowano

Właściwie to przyznaje, że nie wiem skąd jest ten typ co chce u nas ponownie zainstalować złote myśli Lenina i Stalina.

Opublikowano

Proszę o wypowiedzi na temat. Jak już niejednokrotnie pisałem do dyskusji politycznej proszę wykorzystywać inne fora.

Opublikowano

Nigdy nie ma tak, że wszyscy 100% robią daną rzecz co każe ojciec Wergiliusz to chyba każdy powinien zrozumieć bo tego uczymy się już w przedszkolu. Zawsze będą ci co dokonują aborcji, zawsze będą mordercy, złodzieje, prostytutki, bogacze palący śmieci w piecu, kierowcy przekraczający prędkość itd. itp.

Pierwszy lepszy przykład ustawa śmieciowa miało być tanio, miał każdy płacić i miało być czysto. Zrobili ustawę potem monopol ktoś zarobił kupę kasy (pewnie mafia z urzędnikami) a dzisiaj jadę z pracy i nie dalej jak 20 metrów od drogi w lesie leży spokojnie ze 300 worków śmieci. Jak to możliwe skoro każdy płaci, państwo zmusza do dobrego, to komu się opłaca wywozić do lasu pospolite śmieci?

Tak samo jest ze smogiem, oni mogą sobie robić ustawy, że każdy ma mieć piec 5tej klasy i zarabiać 10 tys miesięcznie a życie pięknie to wyprostuje i tyle w tym temacie. Za morderstwo też jest dożywocie a ilu mamy morderców, a ilu takich co dostają 5 lat w zawiasach za tak zwane nieumyślne spowodowanie śmierci cokolwiek to znaczy...

Pozwólcie, że cofnę się do postu kolegi sprzed 2dni.

Co do śmieci, które widziałeś gdzieś na poboczu to prawdopodobnie jakiś zakład wyrzucił. Lecz nie o tym, śmieci będą dalej się pojawiać w jakiś rowach i lasach, dlaczego? Posiadam śmietnik na odpady zmieszane, zielone + worki plastik i szkło. Kupiłem drewno z LP 30mp, pociąłem i porąbałem. Sporo trocin z tego było. W piwnicy nie mam miejsca, żeby wrzucić dużą kupę trocin, a w tym roku przy tej pogodzie nie dałbym rady wysuszyć. Więc wyrzucam do śmietnika. Trociny według remondisu wrzucamy do odpadów zmieszanych, a kosz tylko 120L. No to lecę do sklepu i kupuję worki 120L. Dzień wywozu worki przed płot razem z śmietnikiem i co? Śmietnik opróżnili, a worki zostały. Przez kilka miesięcy wyrzucałem po kilka szufli do śmietnika, żeby to wywieźli... Jak chcesz wyrzucić więcej niż twój śmietnik to nie wezmą. Sąsiad przyciął jakieś krzaki, które miasto posadziło pod jego płotem gdy remontowali ulicę. Zostawił sporą kupkę gałęzi z tych krzaków zawinięte sznurkiem, żeby nie rozwaliło się po okolicy. Dzień wywozu i sytuacja ta sama, śmietnik od odpadów zielonych opróżnili, a gałęzie z  żywopłotu zostawili...

Opublikowano

Pracowałem jakiś czas w Holandii tam za butelkę PET zwykłą po napoju otrzymywałem 0,5 euro czyli jakieś 2 złote sklep płacił mi, że nie wyrzuciłem butelki do kosza tylko zwróciłem im. Przez jakiś czas myślałem nawet żeby tak zarabiać zbierać butelki w Polsce po koszach i wywozić do Holandii do skupów duża kasa ale jakoś zająłem się czymś innym :)

Śmieci to duży biznes, śmieci to własność obywatela bo za nie zapłacił w sklepie razem z VATem, każda gmina, która odbiera odpady od obywatela powinna płacić za to bo to są drogie rzeczy taki plastik, szkło, metale czy inne a u nas pokrętna ustawa okrada obywateli a ciemne typy się bogacą, strach nawet o tym pisać bo to taka kasa... Bo ludzie ciemni są.

Tak jest, należy im oddać śmieci (plastik, metale, szkło, elektronikę, w której jest złoto) i to w dodatku posegregowane żeby za dużo roboty nie mieli i jeszcze za to zapłacić :)

100 kilo elektroniki użytkowej to około 0,5kg czystego złota po odzysku o ile dobrze pamiętam :) Masz kalkulator to sobie policz i masz odpowiedź dlaczego zaraz przed odbiorem gabarytów jeździ mała furgonetka i zbiera elektrośmieci :)

A co do kupna śmieciucha na zapas to i tak chyba w 2025 jest zakaz wszelkich śmieciuchów wtedy tylko kotły 5 klasy więc prędzej czy później trzeba będzie zapłacić za papierek, ehh ten socjalizm drogi strasznie jest.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, wracając do tematu związanego ze "ekoterrorem" i związanymi z nimi ograniczeniami dotyczącymi sprzedaży i produkcji "śmieciuchów".

Otóż mam obecnie 15 letni kociołek "dolno-górniak" Sławex (Tomaszów Lubelski) coś koło 14-17kW. Nie rokuję mu zbyt długiego żywota, zwłaszcza, że przez pierwsze 5 lat był użytkowany w sposób fatalny (kiszenie zamiast palenia :angry: ) ze śmierdzącą wodą wylewającą się z wyczystki włącznie przy paleniu/kiszeniu kostki Piasta i drewna bukowego/grabowego.. ogólnie temat rzeka.

Później kociołek spalał już tylko kostkę i orzech z Piasta w oczekiwaniu na śmierć i wymianę... minęło 10 lat i ciągle jeszcze działa, ale cóż nastał nam wicepremier "z Range Rovera" i zrobił tak, żeby jego kolegom z "Sowy i przyjaciół" czy "Amber Room'u" taki plebejusz jak ja nie smrodził dymem... 

Tak więc, wobec nierychłego zgonu mojego Sławexa zastanawiam się, nad zakupem jakimś "dolniaka" bez nadmuchów i elektroniki niejako "na zapas".

Na obecną chwilę stawiam na Zębiec KWKD 15kW (jeśli macie Panowie, jakieś sugestie co do innych kociołków o zbliżonych parametrach to byłbym wdzięczny).

Czy warto w takiej sytuacji kupować "na zapas" czy może poczekać, na furtkę podobną do tej z zakazem handlu żarówkami 100W które przestały być żarówkami a stały się punktami świetlnymi czy jakoś tak i nadal są w handlu?

Czy lepiej nie kombinować i kupować póki jeszcze są dostępne (chociaż jak się dzisiaj dowiedziałem, na hurtowniach Zębca KWKD 15kW już nie ma i nie będzie, i to co jest na sklepach to w zasadzie wszystko).

Gość berthold61
Opublikowano

kup sobie jakiegoś żeliwniaka ze złomu za parę stów wstaw palnik peletowy :D  dobrz się radzi jak samemu nie wie się co robić hehe

Opublikowano

Czytam ten wątek od początku z wielkim zaciekawieniem. I prawdę mówiąc znajduje w tej dyskusji 2 skrajności. TAK lub NIE dla węgla i innych paliw stałych. Żadna skrajność, nigdy i nigdzie nie jest dobra, bo jest nienaturalna. Uważam, że nie można do sprawy paliw stałych i sposobu ich spalania tak podchodzić. Mamy w tym kraju coś cholernie cennego - ZŁOŻA NATURALNE rożnych surowców. Trzeba je eksploatować i czerpać z tego zyski skoro juz są. Tylko w TYM kraju nikt sie nie zastanowi jak to robić mądrze, jak to wyważyć. Albo skrajna ekologia albo skrajna nieekologia (patologia). A nie można by tak spróbować czegoś po środku? Oczywiście jedno i drugie doprawione cwaniaczkami próbującymi zrobić na jednym i drugim interes i to najlepiej szybki i łatwy. Jestem zdania takiego, palmy węglem, drewnem, kominkami tylko po pierwsze mądrze, czysto, po drugie róbmy to tam gdzie jest to możliwe. Co oznacza możliwe? Ano w miejscach gdzie nie dochodzi do powstawania smogu, za miastami, na przestrzeniach, które maja potencjał przewietrzania. Mieszkam w Krakowie i potwierdzam, ze stan powietrza, którym oddychamy to jeden wielki skandal i trucizna (jak ktoś nie wierzy, to zapraszam, nawet przenocuje) i zakaz palenia czymkolwiek powinien obowiazywać "od wczoraj", natychmiast. Ale z drugiej strony pomieszkuje tez na totalnym wietrznym zadupiu gdzie o możliwości tworzenia smogu nie ma mowy, w takich miejscach palmy sobie do woli - oczywiście czysto i bez śmieci.

Poza tym tzw.niska emisja to przecież nie tylko kwestie ogrzewania ale także całoroczne kwestie rychu samochodowego. Co chwile można spotkać na ulicach kopciucha. Kto to COŚ dopuścił do ruchu?? Nie wspomnę o tym, ze często sa to pojazdy "państwowe". Nie ładnie! Zresztą o czym dużo mowić, wczoraj byłem w ścisłym centrum Warszawy w godzinach szczytu-smród jak sk.....yn i napewno nie z kotłów węglowych. oczywiscie na to wszystko nakłada sie cwaniactwo nad którym to Państwo kompletnie nie panuje czyli windowanie cen kotłów ekologicznych, biopaliw itd. Powinni wprowadzić reżim ze np taki pellet nie może być droższy niż X złoty i juz. No ale wtedy nie będzie dobrego zarobku. Wszystko da sie zrobic tylko po pierwsze trzeba pomysleć a po drugie CHCIEĆ. pozdrawiam

Opublikowano

To co napisałeś, to oczywista oczywistość, jak powiedział prezes wszystkich prezesów. I zgadzam się z tym w całości. Tylko zastanawiam się czemu ci co o tym decydują udają, że o tym nie wiedzą...

Gość berthold61
Opublikowano

Już to kiedyś pisałem , ale zamiast wydawać kilkanaście milionów zł na stacje monitoringu powietrza to trzeba zebrać ekipę naukowców tęgie łeby i dać im tą forsę i kilka miesięcy czasu na opracowanie i dopracowanie kotłów , warunek tanio i skutecznie , następnie zakazać produkcji kotłów wszelkim Juzikom,Alijzom , schemat kotła dostępny w internecie i wg niego możliwa produkcja kotłów , kilka modeli i mocy a tak to mamy tysiące gniotów do niczego nie podobnych , jak by było kilka modeli to i cena z zasady by była rozsądna bo jak Mosiek by chciał za ten kocioł 6 tys to Zeflik za ten sam kocioł bierze 5 tys i kto wygrywa ?

Opublikowano

Mosiek, bo jak partia rządząca z zabranych klientowi 6 tys odpali 500+ instalatorowi i 500+ sprzedawcy, a ci już zrobią klienta w jedyny słuszny sposób ;) No i 5 tys. w kieszeni Mośka, a Zeflik siedzi przy kotle i nie kuma marketingu.

Opublikowano

Dać naukowcom kasę w ciemno ? Przecież oni cały czas ją na posadkach biorą i mają w nosie całą resztę... Rozpisać konkurs na tani i czysty kocioł. A kasę na nagrodę dla kilku najlepszych. A potem tania licencja na masową produkcję i sprzedaż po cenach nie przekraczających określonej z góry kwoty. A naukowcy, przynajmniej ci na państwowych posadkach, to moim zdaniem kolejna kasta do lekkiego przewietrzenia...

Gość berthold61
Opublikowano

Oczywiście można i tak tylko podstawowa sprawa ta licencja powinna być darmowa o obowiązkowa i tylko wg niej produkować kotły

Opublikowano

Z monitoringu powietrza to co wynika? Tylko tyle ze WIEMY NAPEWNO ze jest kiszka na polu. I co z tego? Nic. Ano przepraszam, wydaje sie ostrzeżenia. Tylko ze ja to wiem bez monitoringu wychodząc do pracy. I naprawdę gdyby stworzyć system wytwarzania sprzętów do czystego spalania, monitorować to spalanie i pilnować niskich cen ekologicznych paliw to by było po sprawie. A za nieprzestrzeganie przepisów takie kary, żeby sie jeden z drugim szybciutko nauczył.... Ale to bije w za dużo lobbystycznych gnid i niestety ten kraj jest na to za tępy.

Opublikowano

To bije przede wszystim w system emerytalny Polski, więc spieszą się powoli...

Najpierw sieć Castorama, a teraz Leroy Merlin wycofuje ze sprzedaży przestarzałe, dymiące piece. Obi szkoli pracowników i zapowiada, że najgorsze kopciuchy znikną ze sklepów w przyszłym roku. To efekt publikacji "Wyborczej" .

„Podjęliśmy decyzję o wycofaniu ze sprzedaży kotłów grzewczych niespełniających wymagań ekoprojektu, czyli wszystkich kotłów poniżej klasy piątej na paliwo stałe. Kotły zostaną wycofane ze wszystkich 58 sklepów Leroy Merlin w Polsce. Proces zakończy się do 1 stycznia 2018 r.

http://wyborcza.pl/7,155287,22797717,sieci-bez-kopciuchow-po-tekscie-wyborczej-sklepy-rezygnuja.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.