teres Opublikowano 16 Grudnia 2017 #76 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Dasz sam zawór rtl i będzie dobrze (najlepiej jakbyś skrzynkę z zaworem dał gdzieś w połowie pętli). Chyba, że takich podłóg masz dziesięć ;-)
odpowietrznik Opublikowano 17 Grudnia 2017 #77 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Na jednym RTL-u chyba jak rury w rozstawie 25cm)Sugeruje 2szt RTL-i.Po drugie bez sensu układać rury w meander(jak na rysunku) podłoga będzie nierównomiernie grzać,trzaba w ślimoka ;) ale jak chcesz coś tam omijać to może w ślimaka się w tej sytuacji nie da.W każdym bądź razie staraj się oscylować w granicy 50mb rury/1pętla.Kolejna sprawa to strop drewniany czyli dochodzi motyw obciążenia stropu wylewką,sama grubość wylewki aby nie spękała(drewno pracuje) no nie wiem. Jeszcze coś piszesz o wylewce samopoziomującej ona jest raczej cienka,czy nie będzie pękać?jak będzie cienka to jakie będą jej walory akumulacji ciepła?Jakoś w ciemnych barwach widzę tą twoją podłogówkę)
genesis72 Opublikowano 17 Grudnia 2017 #78 Opublikowano 17 Grudnia 2017 to nie bedzie na stropie, tylko na parterze Mogę tak tozrobic że zaslanie sie z dwoch stron,a powrot srodiem pokoju Ulożenie w slimak, u mnie nie niemozliwe, bo bym musiał podłoge podnosic mim 6,5 cm ponad belki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.