kupfer Opublikowano 26 Grudnia 2016 #26 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Tego nie wiem musiałbyś zapytać mtedeusza. B)
Clenburnx Opublikowano 27 Grudnia 2016 Autor #27 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Jak sobie podyskutowaliście o oponach.To mi powiedzcie czy dołożenie szamotu do komory zasypowej i utrzymywanie białego żaru na ruszcie spowoduje że opał spadnie na ruszt odgazowany w całości.Nie chce sadzy z tej kory.
Gość witek1234 Opublikowano 27 Grudnia 2016 #28 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Litości. To już prima aprilis? :blink:
zaciapa Opublikowano 27 Grudnia 2016 #29 Opublikowano 27 Grudnia 2016 czego żeśta się napili w te święta? :)
marcus312 Opublikowano 27 Grudnia 2016 #30 Opublikowano 27 Grudnia 2016 pewnie mtdeusz bierze opony od palacza60 i wychodzi czyste powietrze ;) ale nie wiem czy kominem.... Tego nie wiem musiałbyś zapytać mtedeusza. B) No i wyszła czcionka roku ;) :D czego żeśta się napili w te święta? :) Chyba tylko tradycyjnie tzw moczkę
Clenburnx Opublikowano 27 Grudnia 2016 Autor #31 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Dlaczego po otwarciu drziwczek zasypowych w DS powoduje kopcenia sadzą z komina.(Spalanie żywocznej kory sosnowej)Po zamknięci drzwiczek komory zasypowej z komina nic nie wylatuje a płomień jest biały??? Z kokmina nie wyaltuje dym.(Nic nie wylatuje)
Andrzej_M_ Opublikowano 27 Grudnia 2016 #32 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Dlaczego po otwarciu drziwczek zasypowych w DS powoduje kopcenia sadzą z komina. ,,,, Prawdopodobnie dostarczasz poprzez otwarte drzwiczki zasypowe kotła, nadmierne ilości zanieczyszczonego powietrza. ,,,, Po zamknięci drzwiczek komory zasypowej z komina nic nie wylatuje a płomień jest biały??? To dziwne trochę, zaprzecza teorii. Ale skoro twierdzisz, że tak właśnie w Twoim przypadku jest, to nie wypuszczaj tego ciepłego powietrza do komina, tylko skieruj go do pomieszczeń domowych.
kupfer Opublikowano 27 Grudnia 2016 #33 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Witam. Zaciapa,czemu zaraz pili? :huh: "Specjalne papierosy" na święta palimy. :D Rzeczywiście cytat kolegi Panstan jest nie do pobicia. ;) Proponuje żeby admin wstawił do góry w zielonej ramce i temat wywalił do kosza. Pozdrawiam.
Panstan Opublikowano 27 Grudnia 2016 #34 Opublikowano 27 Grudnia 2016 To dobry pomysł z zamknięciem tematu w przeciwnym wypadku experymenty kolegi Cleanburn'a zakończą się odwykiem,ponieważ palenie ziołem (podobno jeszcze z korą) w kotle DS nigdy nie będzie czyste,jak sugeruje ksywa autora tematu.
Hogan Opublikowano 27 Grudnia 2016 #35 Opublikowano 27 Grudnia 2016 To dziwne trochę, zaprzecza teorii. Ale skoro twierdzisz, że tak właśnie w Twoim przypadku jest, to nie wypuszczaj tego ciepłego powietrza do komina, tylko skieruj go do pomieszczeń domowych. Dokładnie tak, wszak to znana już w starożytnym Rzymie tzw. hypokausta. A jak to ciepłe powietrze jest czyste, to nawet nie trzeba kuć ścian!
drewniak Opublikowano 27 Grudnia 2016 #36 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Dlaczego po otwarciu drziwczek zasypowych w DS powoduje kopcenia sadzą z komina.(Spalanie żywocznej kory sosnowej)Po zamknięci drzwiczek komory zasypowej z komina nic nie wylatuje a płomień jest biały??? Z kokmina nie wyaltuje dym.(Nic nie wylatuje) Jak nie zobaczymy (na filmie) to nie uwierzymy.
MIQ Opublikowano 27 Grudnia 2016 #37 Opublikowano 27 Grudnia 2016 pewnie mtdeusz bierze opony od palacza60 i wychodzi czyste powietrze ;) ale nie wiem czy kominem....Zapomniał kolega, że ma w tym wszystkim udział szamot :D [patrz wpisy ma stronie czysteogrzewanie.pl ]
Clenburnx Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor #38 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Ale w czym ma udział szamot??? Ja tam żadnych opon nie palę a z ziołami to co uprawiacie marihuane.
marcus312 Opublikowano 28 Grudnia 2016 #39 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opony sa za darmo to ciekawa propozycja moze by tak zbudowac np jakas spalarke odpowiedneij konstrukcji np z szamotu obok kotła tak zeby zachowac odpowiednie parametry spalania a do kotła wpuscic juz tylko same czyste spaliny i wykozystac go tylko jako wymiennik ciepla .Mysle ze ten pomysł Clenburnx mozesz rozwinąc i cos zmajstrowac jak lubisz sie w to bawic działaj i pisz o wynikach :D
Gość Opublikowano 29 Grudnia 2016 #40 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Panowie, to jest chyba piąte konto tego trolla. Ostatnie wcielenie to był mtedeusz, teraz kolejny klon clenburnx. Gość ma coś najwyraźniej z kopułką.
MIQ Opublikowano 29 Grudnia 2016 #41 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Niekoniecznie. Przypuszczam, że nie stać go na analizator i organoleptycznie sprawdza spaliny.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.