Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jak Zmusić Zasyp W Ds Do Zgazowywania.

Clenburnx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak sobie podyskutowaliście o oponach.To mi powiedzcie czy dołożenie szamotu do komory zasypowej i utrzymywanie białego żaru na ruszcie spowoduje że opał spadnie na ruszt odgazowany w całości.Nie chce sadzy z tej kory.

Opublikowano

czego żeśta się napili w te święta? :)

Opublikowano

pewnie mtdeusz bierze opony od palacza60 i wychodzi czyste powietrze  ;) ale nie wiem czy kominem....

Tego nie wiem musiałbyś zapytać mtedeusza.  B)

No i wyszła czcionka roku  ;)  :D

czego żeśta się napili w te święta?  :) 

Chyba tylko tradycyjnie tzw moczkę

Opublikowano

Dlaczego po otwarciu drziwczek zasypowych w DS powoduje kopcenia sadzą z komina.(Spalanie żywocznej kory sosnowej)Po zamknięci drzwiczek komory zasypowej z komina nic nie wylatuje a płomień jest biały???

Z kokmina nie wyaltuje dym.(Nic nie wylatuje)

Opublikowano

Dlaczego po otwarciu drziwczek zasypowych w DS powoduje kopcenia sadzą z komina. ,,,,

Prawdopodobnie dostarczasz poprzez otwarte drzwiczki zasypowe kotła, nadmierne ilości zanieczyszczonego powietrza.

,,,, Po zamknięci drzwiczek komory zasypowej z komina nic nie wylatuje a płomień jest biały???

To dziwne trochę, zaprzecza teorii.

Ale skoro twierdzisz, że tak właśnie w Twoim przypadku jest, to nie wypuszczaj tego ciepłego powietrza do komina, tylko skieruj go do pomieszczeń domowych.   

Opublikowano

Witam.

Zaciapa,czemu zaraz pili? :huh:

"Specjalne papierosy" na święta palimy. :D

Rzeczywiście cytat kolegi Panstan jest nie do pobicia. ;)

Proponuje żeby admin wstawił do góry w zielonej ramce i temat wywalił do kosza.

Pozdrawiam.

Opublikowano

To dobry pomysł z zamknięciem tematu w przeciwnym wypadku experymenty kolegi Cleanburn'a zakończą się odwykiem,ponieważ palenie ziołem (podobno jeszcze z korą) w kotle DS nigdy nie będzie czyste,jak sugeruje ksywa autora tematu.

Opublikowano

To dziwne trochę, zaprzecza teorii.

Ale skoro twierdzisz, że tak właśnie w Twoim przypadku jest, to nie wypuszczaj tego ciepłego powietrza do komina, tylko skieruj go do pomieszczeń domowych.   

Dokładnie tak, wszak to znana już w starożytnym Rzymie tzw. hypokausta. A jak to ciepłe powietrze jest czyste, to nawet nie trzeba kuć ścian!

Opublikowano

Dlaczego po otwarciu drziwczek zasypowych w DS powoduje kopcenia sadzą z komina.(Spalanie żywocznej kory sosnowej)Po zamknięci drzwiczek komory zasypowej z komina nic nie wylatuje a płomień jest biały???

Z kokmina nie wyaltuje dym.(Nic nie wylatuje)

Jak nie zobaczymy (na filmie) to nie uwierzymy.

Opublikowano

pewnie mtdeusz bierze opony od palacza60 i wychodzi czyste powietrze ;) ale nie wiem czy kominem....

Zapomniał kolega, że ma w tym wszystkim udział szamot :D [patrz wpisy ma stronie czysteogrzewanie.pl ]
Opublikowano

Ale w czym ma udział szamot???

Ja tam żadnych opon nie palę a z ziołami to co uprawiacie marihuane.

Opublikowano

Opony sa za darmo to ciekawa propozycja moze by tak zbudowac np jakas spalarke odpowiedneij konstrukcji np z szamotu obok kotła tak zeby zachowac odpowiednie parametry spalania a do kotła wpuscic juz tylko same czyste spaliny i wykozystac go tylko jako wymiennik ciepla .Mysle ze ten pomysł  Clenburnx mozesz rozwinąc i cos zmajstrowac jak lubisz sie w to bawic działaj i pisz o wynikach  :D

Opublikowano

Panowie, to jest chyba piąte konto tego trolla. Ostatnie wcielenie to był mtedeusz, teraz kolejny klon clenburnx. Gość ma coś najwyraźniej z kopułką.

Opublikowano

Niekoniecznie. Przypuszczam, że nie stać go na analizator i organoleptycznie sprawdza spaliny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.