Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwna Instalacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dom 200m , ogrzewanie gazowe i na kociol, bez znaczenia czym pale grzejniki sa letnie w koncowym obiegu. tzn kazde pietro ma swoj obieg jak z ruchem zegara, czyli pokoje pierwsze pozniej korytarze i lazienka na koncu i tak samo pietro i 2 pietro. Hydraulik wyregulowal mi grzejniki i mowil ze jak sie pokoje nagrzeja do zadanej temperatury na sterowniku przy grzejniku sie wylaczy i idzie na nastepny, jak zwieksze temp w pokojach zabiera korytarzowi i lazince, a jak zmniejsze to grzejniki robia sie gorace, wiec tak jakby musza sie dzielic , pojsc na jakis kompromis, Niewiem co w takiej instalacji zrobic zeby pomoglo.?

Opublikowano

Regulacja hydrauliczna instalacji potrzebna. Jezeli zawory na grzejnikach są z nastawą wstępną to można to zrobić za ich pomocą. Chodzi o to żeby ograniczyć przepływ rzez grzejniki które są najbliżej kotła aby woda docierała do tych dalszych

Opublikowano
  • Autor

byly robione, byly takze wymieniane wkladki zaworowe

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu

Opublikowano

No to albo było to zrobione źle

albo za słaba pompa(jaką masz i na jakim biegu pracuje)

albo źle dobrane średnice rur

Opublikowano

Najlepiej wrzuć zdjęcia kotłowni bo tak nic niewiadomo. Mniej więcej będzie wiadomo co i jak

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Regulacja hydrauliczna instalacji potrzebna. Jezeli zawory na grzejnikach są z nastawą wstępną to można to zrobić za ich pomocą. Chodzi o to żeby ograniczyć przepływ rzez grzejniki które są najbliżej kotła aby woda docierała do tych dalszych

Najlepiej wrzuć zdjęcia kotłowni bo tak nic niewiadomo. Mniej więcej będzie wiadomo co i jak

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

zdjecia zrobie pozniej bo nie mam mnie w domu

Opublikowano
  • Autor

o to fotki

post-70845-0-75153900-1481745417_thumb.jpg

post-70845-0-99535800-1481745599_thumb.jpg

Opublikowano

Wygląda na to że kocioł zamontowany jest w układzie zamkniętym.Nie posiada zabezpieczeń dla tego  typu układu a tym samym jest niebezpieczny

Pompa jest mocna (choć z najgorszej dzielnicy Chin :)  )o ile jest sprawna problemy niedogrzania nie są z jej 

powodu.Wygląda na to że źle przeprowadzona regulacja hydrauliczna instalacji albo jak już stwierdził kol.Hajti niewłaściwe przekroje rur doprowadzających czynnik grzewczy do grzejników

Edytowane przez odpowietrznik