Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Elektrofiltr

oman7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się nad montażem takiego urządzenia u siebie.

http://www.techsterowniki.pl/pl/produkty/st-360/

Przeglądałem dzisiaj strony tech i natrafiłem na ten filtr.

Nie kontaktowałem się z techem także nie znam żadnych szczegółów technicznych oraz ceny.

Czy ktoś z forumowiczów zastanawiał się nad montażem takiego cudeńka?

Mam ubrudzony komin oraz dach wokół komina brunatnym nalotem i strasznie mnie to denerwuje.

Opublikowano

Napisz czym palisz, w jaki sposób  iw jakim kotle?

Opublikowano

Czytałem temat i jedynie co się dowiedziałem to że jest dodawany do tłokowca żeby zmieścił się w normie 5-tej klasy.

Mi nie chodzi o to aby mój piec zbliżył się do 5-tej klasy,chcę sie pozbyć zabrudzeń które mimo innowacji w moim piecu jeszcze wydostają się kominem i osiadają na dachu.

Brunatny kolor wygląda obrzydliwie,nie mam już możliwości usprawnienia wyłapywania pyłów po prostu już nie mam jak tego zrobić.

Co do ceny spodziewałem się

Napisz czym palisz, w jaki sposób  iw jakim kotle?

Mam kocioł automatyczny z palnikiem retortowym nad którym jest zabudowany wymiennik z viadrusa U22.

Kocioł przeszedł "tuning"także więcej z tego kotła nie wycisnę.

Jeśli chodzi ci o spalanie to wygląda to tak:

Tutaj już nic innego nie wykombinuje lepszych parametrów spalania nie osiągnę bo są idealne.

Pozostał właśnie problem pyłów uchodzących przez komin i tworzących brzydki brunatny nalot pod wpływem warunków atmosferycznych.

że to będzie o wiele droższe.

Jutro skontaktuje się z Techem i wypytam o szczegóły tego cudeńka.

Opublikowano

No z Viadrusem jest ten problem, że ma niezbyt rozbudowany wymiennik. Co byś nie robił w "żeliwniaku" cudów nie osiągniesz. Chyba, że wymyślisz  jakieś sprytne zawirowywacze do niego....

Opublikowano

Problem z tym elektrofiltrem jest taki , że za dużo pyłu go niszczy.

I tu rodzi się pytanie jak duża ilość pyłu która przejdzie przez filtr go zniszczy?

Jedyną możliwością jest zakup filtra i przetestowaniu go bo w techu prawdy nie powiedzą o jego żywotności.

No z Viadrusem jest ten problem, że ma niezbyt rozbudowany wymiennik. Co byś nie robił w "żeliwniaku" cudów nie osiągniesz. Chyba, że wymyślisz  jakieś sprytne zawirowywacze do niego....

No właśnie cudów nie osiągniesz.

"Te typy tak mają"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.