Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kocioł Konstal Plus Bruli 3.5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie Koledzy, po wielu trudach mam w końcu mój kocioł w domu wraz ze sterownikiem, niestety okazało się, że instalator nie miał pojęcia co to za sterownik i pierwszy raz go widział, podłączył tak jak umiał i poszedł, kocioł odpaliłem, ustawiłem  na grzanie wody i okazało się, że co kilkadziesiąt minut włączał się alarm. Instalator nie zamontował czujnika spalin, stwierdził, że nie jest potrzebny. Zrobiłem to sam, kocioł zaczął działać, ale spala prawie 7kg ekogoroszku na dobę. Po kilku problemach odpaliłem go znowu, podłączyłem bruli do internetu i teraz bardzo prosiłbym o pomoc, co i jak poustawiać żeby tego groszku schodziło chociaż około 4kg. Grzeje się zbiornik CWU 120 i nic więcej  póki co. Wszystko co mogłem udostępniłem, jeśli coś jest nie tak to proszę mnie nakierować, instrukcję przeczytałem. Widziałem, że niektórym kolegom kocioł grzej tylko 2-3 razy na dobę a później jest w podtrzymaniu, u mnie chyba podaje co 50min ale nie osiąga dużych temperatur, ustawiłem CWU na 43 i temp. Kotła na 47 stopni. Do tego zostały mi jakieś niezamontowane czujniki, chyba zewnętrzny i wewnętrzny. Proszę o pomoc i wyrozumiałość bo mam już dość :(

Kocioł ma 20kw podaję też link do sterownika https://esterownik.pl/device/11079

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.