Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Mechaniczny Przegarniacz Rusztu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teoretyczne pytanie po co mechaniczny przegarniacz  rusztu w kotle GS?

W kotle DS to rozumiem, ale w kotle GS, palonym wg najnowszych trendów od góry, jest on moim zdaniem zbędny

Pozdr.

Opublikowano

Z biznesowego punktu widzenia wszystko co może zwiększyć sprzedaż jest przydatne. A że nie potrzebne klient się dowie dopiero jak kupi i spróbuje.

Opublikowano

Teoretyczne pytanie po co mechaniczny przegarniacz  rusztu w kotle GS?

W kotle DS to rozumiem, ale w kotle GS, palonym wg najnowszych trendów od góry, jest on moim zdaniem zbędny

Pozdr.

Od góry...  opał ( węgiel) jest tylko odgazowany, reszta odbywa się prędzej czy później klasycznie czyli od dołu, tak się spala powstały koks.

Tak więc ten przegarniacz wtedy całkiem sensowny. Bez przegarniacza czy nawet zwykłego pogrzebacza owszem, spala się,

ale zdarza się też, że sporo niedopalonego koksu pozostaje, kiedy ruszt zapopieli się. Oczywistością jest też jakość węgla, te tanie

są najczęściej zakamienione,

Opublikowano

Będąc na fali usprawniania kotła byłem blisko wykonania mechanicznego odpopielania, ostudził ten zapał węgiel z wesołej, nie udawało mi się go spalać na popiół,

pozostałe koksiki bardzo skutecznie blokowały rusztowiny, strach by było bez kontroli wykonywać taką czynność.

Całkowicie wyleczyłem się z tego pomysłu odkąd palę bardzo kiepskim węglem który spala się na tzw. papierosowy popiół i skutecznie utrzymuje żar w tej popiołowej

pierzynie, dzięki temu mogę odrobinę później wykonać ręczne odpopielenie, następny zasyp i rozpalić przy użyciu znacznie mniejszej ilości drewna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.