Maro36 Opublikowano 23 Stycznia 2016 #1 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Cześć, Dziś rano pojawił mi się napis na wyświetlaczu sterownika pokojowego "Przegląd urządzenia". Jak mogę się go pozbyć? Przeglądy mam robione co roku, więc to nie jest kwestia samego przeglądu, tylko błędnie ustawionej daty. Próbowałem zmienić datę następnego przeglądu, jednakże to nic nie dało, komunikat mam nadal, przez co nie widzę temperatury zewnętrznej. Mam piec gazowy, kondensacyjny, jednofunkcyjny Vaillant EcoTec VC 226/3-3 PRO, ze sterownikiem Vaillant CalorMatic 470. Bardzo proszę o pomoc, z góry dzięki, Pozdrawiam
automatyk Opublikowano 23 Stycznia 2016 #2 Opublikowano 23 Stycznia 2016 przy przegladzie serwisannt powinien skasować
Maro36 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Autor #3 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Tak, ale najwyraźniej nie skasował. Był w sierpniu, więc to jeszcze nie czas na kolejny przegląd. Proszę o podpowiedź jak to mam skasować :) Wyjątkowo mi przeszkadza.
sambor Opublikowano 23 Stycznia 2016 #4 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Znajdź w necie instrukcję instalacji i konserwacji do tego kotła i w niej poszukaj jak to zrobić. jest na pewno
Maro36 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor #5 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Dzięki, faktycznie było - dla potomnych jest to pozycja d84 na piecu, trzeba ustawić "-".
sambor Opublikowano 24 Stycznia 2016 #6 Opublikowano 24 Stycznia 2016 No widzisz - wystarczy trochę własnej pracy, głównie intelektualnej, ale pamiętaj, że ta instrukcja jest raczej dla konserwatora i wszystko co sam zrobisz , może obrócić się przeciw tobie i twojemu sprzętowi. Dlatego nie podałem ci tego rozwiązania wprost na tacy.
Maro36 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor #7 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Tak, wiem. Ja chciałem tylko wyłączyć ten komunikat. Nic innego nie zmieniałem i nie grzebałem. Ps. swoją drogą to jest kompletnie bez sensu, znalazłem informację, że można ustawić ilość godzin do max 3000, to jest raptem 125 dni, czyli nawet nie pół roku. A przegląd ma być co rok, więc czegoś tutaj nie rozumiem. Ma mi się taki komunikat świecić przez ponad pół roku? To się mija z celem.
sambor Opublikowano 25 Stycznia 2016 #8 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Jest to ilość godzin pracy palnika,
Maro36 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor #9 Opublikowano 27 Stycznia 2016 No to by sprawę wyjaśniało. Dzięki.
wagi77 Opublikowano 16 Grudnia 2017 #10 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Cześć, Ja mam ecoTEC plus. Też miałem taki komunikat. Przyszedł serwisant, wyczyścił, posprawdzał i komunikat zniknął, ale serwisant zapomniał ustawić datę. Zmieniłem datę i chyba się pomyliłem bo wpisałem rok do przodu i znów pojawił się komunikat o przeglądzie. Powrót do poprawnej daty nie pomaga. Nie pomaga też zmiana "---" w pozycji D84. Macie jeszcze jakieś pomysły ? Serwisant zajęty nie dobiera telefonu.
wagi77 Opublikowano 16 Grudnia 2017 #11 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Ok, sam sobie odpowiem. Wystarczyło na sterowniku z poziomu instalatora ustawić nową datę przeglądu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.