fachowiecOd7Bolesci Opublikowano 7 Listopada 2015 #1 Opublikowano 7 Listopada 2015 Przy gazie ziemnym np. w PGNiG są podobno dwie taryfy: - droższy abonament i tańszy gaz - tańszy abonament i droższy gaz czy można te taryfy dowolnie sobie zmieniać? Np. na zimę ta pierwsza na lato droższa?
automatyk Opublikowano 7 Listopada 2015 #2 Opublikowano 7 Listopada 2015 niee taryfa idzie od zuzycia gazu i jest scisle z nim powiazane
fachowiecOd7Bolesci Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor #3 Opublikowano 7 Listopada 2015 Innimi słowy po przekroczeniu pewnego zużycia w danym miesiącu automatycznie przeskakuje w inną taryfę?
tommy07 Opublikowano 7 Listopada 2015 #4 Opublikowano 7 Listopada 2015 Cos koło tego, ale nie w danym miesiącu tylko w roku
automatyk Opublikowano 8 Listopada 2015 #5 Opublikowano 8 Listopada 2015 tak jesli masz taryfę W2 a przekroczysz limit 1200m3 to po roku od dnia podpisania umowy wchodzisz w W3
gtoni Opublikowano 8 Listopada 2015 #6 Opublikowano 8 Listopada 2015 Automatyk nie tak ! Po roku umownym w danym miejscu zamieszkania ! Bo moze sie okazac, ze podpisales umowe we wrzesniu a rok rozliczeniowy zaczyna sie w pazdzierniku lub za np.10 miesiecy. Wtedy szacuja , w zaleznosci od ilosci mcy. Wszystko jest w taryfie napisane, ktora kazdy otrzymuje, tylko trudno przez to przebrnac gtoni
automatyk Opublikowano 8 Listopada 2015 #7 Opublikowano 8 Listopada 2015 Widocznie w zaleznosci od dostawcy ja jak miałem umowę w lutym to w lutym rok pozniej mi sie zmieniało
gtoni Opublikowano 8 Listopada 2015 #8 Opublikowano 8 Listopada 2015 Automatyk Bo akurat u Ciebie tak sie zlozylo, ze w miejscu zamieszkania rok umowny zaczyna sie w lutym u mnie jest sierpien. Taryfa PGNiG jest na cala Polske. gtoni
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.