ogleniu Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Autor #26 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 A to ci dopiero ;) ...myślisz ze jak wymienię zawory klapowe pomiędzy buforem a instalacja na te ze sprezyna to może się okazać że nie potrzebuje elektrozaworu? W się tańsza opcja...jutro zakupie. Co do naczyń...tak wiem ze wg norm nie powinno być zaworow odcinajacych ale ja je mam bo nie wyobrażam sobie sytuacji gdy naczynie mi się psuje lub musze sprawdzić w nim ciśnienie a do tego musze wylać 600l tylko z samego bufora. Jakoś musze z tym zyc ;) i myślę że wielu tak zyje
Gość Digitrax Opublikowano 9 Sierpnia 2016 #27 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Ci co myślą, że z tym żyją i jest ok to nie wiedzą, że ich życie jest zagrożone :D
ogleniu Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Autor #28 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Czy cos może się stać w momencie kiedy zawór jest otwarty? docelowo zepne je trytytkami aby kazdy wiedzial ze nie nalezy ich dotykac ;)
sambor Opublikowano 9 Sierpnia 2016 #29 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Raczej zdejmij pokrętła z tych zaworów
henryk1953 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 #30 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 A to ci dopiero ;) ...myślisz ze jak wymienię zawory klapowe pomiędzy buforem a instalacja na te ze sprezyna to może się okazać że nie potrzebuje elektrozaworu? W się tańsza opcja...jutro zakupie. Co do naczyń...tak wiem ze wg norm nie powinno być zaworow odcinajacych ale ja je mam bo nie wyobrażam sobie sytuacji gdy naczynie mi się psuje lub musze sprawdzić w nim ciśnienie a do tego musze wylać 600l tylko z samego bufora. Jakoś musze z tym zyc ;) i myślę że wielu tak zyje 1.3.10 Zawór obsługowy 02414 (2).pdf
ogleniu Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Autor #31 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Raczej zdejmij pokrętła z tych zaworów i tak tez zrobie...dobra jade po zwrotne ze sprezynka
odpowietrznik Opublikowano 9 Sierpnia 2016 #32 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 A to ci dopiero ;) ...myślisz ze jak wymienię zawory klapowe pomiędzy buforem a instalacja na te ze sprezyna to może się okazać że nie potrzebuje elektrozaworu? W się tańsza opcja...jutro zakupie. Co do naczyń...tak wiem ze wg norm nie powinno być zaworow odcinajacych ale ja je mam bo nie wyobrażam sobie sytuacji gdy naczynie mi się psuje lub musze sprawdzić w nim ciśnienie a do tego musze wylać 600l tylko z samego bufora. Jakoś musze z tym zyc ;) i myślę że wielu tak zyje Nie musisz dawać zaworu odcinającego przed naczyniem wystarczy dać szybkozłączkę do naczynia przeponowego (umożliwia demontaż naczynia bez spuszczania wody z instalacji)Mam nadzieje że kupiłeś zwrotne ze sprężynką z mosiężnym grzybkiem bo istnieją też z plastikowym(nic nie warte) No to teraz jeszcze raz do sklepu po szybkozłączkę ;)
ogleniu Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Autor #33 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Szybko złączek nie kupuje bo wystarczy mi srubunek za kulowym ;) ...a co do tych zwrotnych to niestety ale mam te plastikowe :( Szczerze mówiąc to nigdzie nie widziałem z mosiężnym grzybkiem. Zobaczymy... w sumie mam już pociągnięty kabel od sterownika więc jak nie zadziałają to elektrozawór.
ogleniu Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor #34 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 A jednak mam zwrotne z mosiężnymi grzybkiem :) ... jutro testy
odpowietrznik Opublikowano 11 Sierpnia 2016 #35 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Wątpię aby wymiana zaworów zwrotnych zlikwidowała problem.
sambor Opublikowano 11 Sierpnia 2016 #36 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Możesz mieć rację, ale to zależy od konstrukcji kotła gazowego, nie wiemy jaki to kocioł.
ogleniu Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Autor #37 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Stary Vaillant 152/2-5 :)
ogleniu Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Autor #38 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 niestety ... ale bez elektrozaworu sie nie obędzie :(
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.